Biserica „Sfânta Treime” din Rășinari, Sibiu

Biserica „Sfânta Treime” este o clădire ce a fost construită între anii 1801 și 1815, cu ajutorul eforturilor unei singure persoane: Ioan Bungărzan. Acesta a investit toți banii pe care îi avea pentru a ridica lăcașul de cult, dar spre final a rămas fără fonduri, moment în care localnicii au decis să îl ajute pe acesta să termine acoperișul și turnul. Spre final, acesta a primit donații și de la persoane de renume, după ce i-au auzit povestea. Astfel, cea mai semnificativă contribuție a adus-o Grigore Brâncoveanu, unul dintre descendenții familiei boierești din Țara Românească.

În ziua de astăzi, Biserica „Sfânta Treime” este deschisă pentru public și oferă slujbe bisericești în fiecare săptămână. În plus, sunt primiți cu brațele deschise toți cei care doresc doar să vină să viziteze vechiul lăcaș religios, în orice moment al anului. Clădirea este un adevărat exemplu arhitectural, datorită mai multor elemente importante ce au ținut la ridicarea sa. De exemplu, are una dintre cele mai solide fundații dintre toate bisericile ridicate în aceiași perioadă în Transilvania, acoperișul este realizat din lemn de brad, dându-i astfel un aspect unic, cu unul dintre cele mai masive și înalte turnuri ale unei biserici de la începutul secolului al XIX-lea.

Rășinari este o localitate ce se află la 12 kilometri distanță de Sibiu, pe drumul care duce către Păltiniș, în mijlocul munților. Biserica Sfânta Treime este situată în centrul istoric al localității, în imediata apropiere de cimitirul satului, unul dintre cele mai vechi din Transilvania. Dacă ești un ahtiat sau un iubitor al unei culturi și al unui stil arhitectural de mult apus, atunci nu mai sta pe gânduri și vizitează localitatea Rășinari.

Adresă:                                   DJ106A, Cod: 557200, Rășinari

Coordonate GPS:                   45.70803 // 24.06972

Sursa: www.crestinortodox.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica „Sfânta Treime” din Rășinari, Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.