Biserica Ortodoxă din Cârțișoara – Sibiu

Biserica „Sfântul Nicolae” din Cârțișoara este știută de către localnici ca și „Biserica Ortodoxă”, ea fiind construită undeva la începutul secolului al XIX-lea, scrierile pomenind anul 1806. Aceasta este construită aproape în totalitate din cărămidă, iar lucrările au fost incredibil de bine executate, acest lucru fiind demonstrat și de faptul că structura rezistă fără probleme la testul timpului, fără a fi necesare prea multe lucrări de restaurare.

Atât partea din interior, cât și cea din exteriorul acesteia, este pictată în totalitate în frescă, acesta fiind motivul principal pentru care unele persoane aleg să viziteze acest obiectiv turistic aproape unic în România. Nicolae Grecu este cel responsabil de picturile deosebite regăsite în cadrul bisericii, iar familia acestuia este recunoscută pentru aceste tipuri de lucrări.

Una dintre piesele cel mai deosebite ale bisericii este reprezentată de ușa din lemn ce se află la intrarea în biserică. Aceasta a fost păstrată de cel puțin 200 de ani, de când biserica a trecut prin procesul de sfințire. Întregul peisaj este absolut apoteotic, în care imaginea unei biserici vechi, dar îngrijite, este înconjurată de un cimitir la fel de vechi și la fel de îngrijit și curat. Dacă te afli în apropiere de Cârțișoara sau pur și simplu ai în plan să parcurgi întregul traseu al Transfăgărășanului, oferă câteva momente acestui obiectiv turistic și nu vei regreta nici un moment.

Biserica Ortodoxă din Cârțișoara se află în centrul localității în cauză, în imediata apropiere a străzii care străbate satul, DN7C. Dacă vii dinspre Brașov, atunci trebuie să urmezi E68, iar după localitatea Arpașu de Sus, la doar aproximativ 1 kilometru, va trebui să faci stânga pe DN7C, știută ca și Transfăgărășan. Cârțișoara este prima localitate care face parte din celebra stradă, ce a fost construită în perioada comunistă. 

Date de contact:

Adresă:                                 Str. Principală nr. 300, Transfăgărășan, Cod: 557075, Cârțișoara

Nr. tel:                                    0269 521 571 //  0747 854 037

Coordonate GPS:                   45.72783 // 24.57677

Surse:                                     www.sibiu-turism.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Ortodoxă din Cârțișoara – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.