Biserica Neagra - Brasov

Cunoscut ca cel mai mare lacas de cult in stil gotic din Sud-Estul Europei, cu o capacitate de aproximativ 5000 de persoane, Biserica Neagra din Brasov are 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime.

Constructia sa a inceput in jurul anului 1377, fiind denumita initial Biserica Sfanta Maria. Dupa marele incendiu din 1689, cladirea a fost partial distrusa si a primit numele cu care este cunoscuta si astazi. Biserica a fost reconstruita dupa acest eveniment, noile bolti fiind construite in stil baroc. In turnul Bisercii se afla trei clopote de dimensiuni foarte mari, cel mai masiv cantarind 6300 kg. Orga mecanica Buholz din Biserica neagra este cea mai mare orga din cele 140 de orgi construite de maestrii familiei Buchholz si este singura orga inca functionala construita de acestia in Sud-Estul Europei. De asemenea, in Biserica se afla cea mai mare colectie orientala de covoare din Sud-Estul Europei.


Localizare:

Pe latura de Nord-Vest din Piata Sfatului, in centrul orasului Brasov.

In Biserica sunt organizate concerte de orga. Pentru vizitarea Bisericii in afara orelor de program sau pentru ascultarea unui concert de orga in afara datelor stabilite, puteti contacta biroul bisericii la numarul de telefon 0268-511824 (luni - vineri, 9:00-15:00).

 Foto by: herlife.ro 

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera