Biserica Înălțarea Domnului din Săliște

Săliște, un mic orășel din Vestul Sibiului, dispune de o frumusețe aparte față de alte așezări similare din această zonă. Localitatea a fost atestată în mod oficial în anul 1354 și a devenit oficial oraș abia în anul 2000. Săliște este un oraș cu o populație foarte credincioasă, acest lucru fiind dovedit de numărul mare de biserici găsite pe teritoriul său, dar și de faptul că e printre singurele din Transilvania care găzduiește un muzeu dedicat icoanelor pe sticlă. De fapt, Muzeul de Icoane pe Sticlă din Săliște este cel mai mare și divers din Ardeal și unul dintre cele mai impozante din România.

Biserica Înălțarea Domnului este o capodoperă arhitecturală construită între anii 1761 și 1785, fiind trecută pe lista monumentelor istorice din România. În interiorul său găsim unele dintre cele mai frumoase și vechi picturi murale, realizate la sfârșitul secolului al XVIII-lea. „Biserica Mare”, așa cum este știută de către localnici, funcționează și în ziua de astăzi, aici ținându-se slujbe în fiecare Duminică. Dar, chiar dacă nu ești religios dar ai o afinitate către cultură și istorie, nu ezita să vizitezi lăcașul, deoarece vei găsi în interiorul său adevărate opere de artă ale unei ere de mult apuse.

Săliște se află între satele Galeș (la Nord) și Vale (la Sud). Există mai multe rute pe care le poți urma pentru a ajunge aici, dar noi recomandăm să urmezi cursul drumului E81 timp de aproximativ 19 kilometri, până când vei face stânga pe strada Gării (DC67). După doar 1 kilometru pe drumul comunal vei ajunge în centrul localității, unde vei găsi și Biserica Înălțarea Domnului. Dacă ești în vacanță și te afli în apropiere de Săliște, este recomandat să petreci măcar o perioadă scurt aici, deoarece e foarte posibil să te îndrăgostești pe loc de mica localitate.

Adresă:                                  Strada Școlii, Cod: 557225, Săliște

Coordonate GPS:                   45.79505 // 23.88767

Surse:                                     www.sibiu-turism.ro // ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Înălțarea Domnului din Săliște

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.