Biserica Fortificata din Mosna – Sibiu

În partea de Nord a Sibiului găsim Moșna, un sat cu istorie foarte lungă și o bogăție culturală și istorică rară găsită în România. A fost demonstrat că aici au existat așezări de oameni care datează încă din perioada neolitică, dar și alte structuri și dovezi ale unei civilizații medievale, o necropolă care datează din cea de-a doua epocă a fierului, obiecte din ceramică din secolul al VI-lea, și multe altele.

Localitatea Moșna a fost atestată oficial încă din anul 1283, fiind unul dintre cele mai vechi sate de pe teritoriul țării noastre. Biserica Fortificată nu este cea mai veche structură din această așezarea, avându-și originile undeva în secolul al XIV-lea, dar cu siguranță este una dintre cele mai deosebite și impunătoare din jurul satului. Ea este, de fapt, o bazilică romană ce a fost modificată în stil gotic și baroc, cu multe fortificări efectuate de-a lungul timpului, iar rolul ei era de a proteja zona de atacurile mercenarilor și a popoarelor cuceritoare din acea perioadă.

Biserica Fortificată din Moșna este una dintre cele mai impresionante și frumoase exemple de arhitectură gotică din România, dar care a fost distrusă, arsă și refăcută de nenumărate ori de-a lungul istoriei. Conform site-ului wikipedia, aceasta a suferit lucrări de renovare și întregire de 13 ori de-a lungul a aproximativ 5 secole, ultima având loc în anul 2000.

Moșna se află la 10 kilometri la Sud de Mediaș, iar pentru a ajunge aici va trebui să urmezi cursul străzii DJ141 până în centrul satului, Biserica Fortificată aflându-se pe partea dreaptă, imediat după singura zonă verde din localitate. Județul Sibiu este, fără nici cea mai mică urmă de îndoială, una dintre cele mai frumoase și naturale zone din România. Nu mai sta pe gânduri și oferă-i o șansă dacă te afli în apropiere de Mediaș.

Date de contact:

Adresă:                                  Principala nr. 530, Cod: 557160, Moșna

Nr. tel:                                    0749 680 770

Coordonate GPS:                  46.09231 // 24.39783

Surse:                                     sibiu-turism.ro //  ro.wikipedia.org // www.crestinortodox.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificata din Mosna – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.