Biserica Fortificată din Hosman - Sibiu

Hosman este un sat ce se află în partea de Vest a reședinței de județ, Sibiul, cu o populație de doar 760 de locuitori, conform ultimului recensământ. Localitatea aparține de comuna Nocrich și apare în scrierile oficiale încă din anul 1319, când numele ei era trecut ca „Holzmenia”.

Hosman este un sat tipic din Transilvania, cu case vechi, dar îngrijite, care te vor trimite în timp odată ce te vei plimba puțin pe meleagurile sale. Dar, pe lângă casele localnicilor, avem parte și de un obiectiv turistic impozant: Biserica Fortificată. Aceasta a avut rolul unei cetăți acum sute de ani, fiind construită undeva la mijlocul secolului al XIII-lea, mai exact în 1270. Deși la început biserica era destul de simplă, de-a lungul anilor au fost adăugate mai multe elemente ce țin de defensivă, pentru a se proteja împotriva popoarelor cuceritoare, în special împotriva otomanilor.

Priveliștea pe care o oferă biserica este una de vis. Din fața ei, vei putea admira clădirea construită în stil baroc, cu anumite elemente gotice, iar în fundal vei avea munții grandioși, în toată splendoarea lor. Un aspect interesant este faptul că la intrarea în biserică vei putea vedea reprezentate anumite animale mitice, dar și personaje ireale, care te vor duce direct cu gândul la lumea fantasticului.

Hosman se află la aproximativ 28 de kilometri de Sibiu în Est, iar biserica în cauză se află la extremitatea satului, în partea de Vest a acestuia. Pentru a ajunge aici este recomandat să urmezi Drumul Județean DJ106, iar înainte de Mocănița de pe Valea Hârtibaciului trebuie să faci dreapta pentru a ajunge în sat, pe DC45. Apoi, după doar 1 kilometru pe DC45 vei ajunge la destinație: Biserica Fortificată. Din păcate, în prezent ea poate fi admirată doar din exterior, deoarece clădirea este închisă pe o perioadă nedeterminată.

Adresă:                                   DC45, Cod: 557168, Hosman

Coordonate GPS:                   45.83206 // 24.42876

Surse:                                     www.sibiu-turism.ro // ro.wikipedia.org/

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificată din Hosman - Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.