Biserica Fortificata din Dupuș – Sibiu

Dupuș este un sat din comuna Ațel și este una dintre cele mai vechi localități de pe aceste meleaguri transilvănene. În prezent, satul are o populație de doar 218 persoane, majoritatea aflându-se la vârsta a 3-a. Satul pare a fi rupt din basme, cu case vechi care par să cadă dar încă rezistă cu încăpățânare la testul timpului. Biserica Fortificată este singurul obiectiv turistic din localitate, dar localnicii și persoanele responsabile au grijă ca acesta să fie în condiții cât mai bune pentru turiști.

Biserica Fortificata din Dupuș a fost construită undeva la începutul secolului al XVI-lea, dar nu a fost terminată decât abia în secolul al XVIII-lea. În acea perioadă, numărul de locuitori era mult mai mare, dar datorită mai multor probleme de natură socială și politică, el a rămas doar cu câteva sute cetățeni în ziua de azi. Complexul bisericesc este de-a dreptul impresionant, deoarece ne demonstrează că, în trecut, aveam meșteri și arhitecți incredibil de pricepuți. Întreaga structură are mai mulți piloni de susținere, iar pereții sunt construiți în totalitate din cărămidă roșie. Putem vedea și ruinele unui zid antic, care, conform experților, avea, la începuturile sale, o înălțime de peste 7 metri. Astăzi acesta măsoară o înălțime de 2.5 metri, deoarece o mare parte din materiale au fost folosite la începutul secolului al XX-lea pentru ridicare unei școli.

Dupuș se află la aproximativ 18 kilometri de Mediaș și este situat în partea de Sud Est de oraș. Pentru a ajunge aici, este recomandat să începi din centrul Mediașului pe DN14, unde vei trece prin localitatea Brateiu. După aproximativ 5 kilometri de la Brateiu va trebui să faci dreapta pe DJ142F, iar după aceea pe DC22 la prima bifurcație, care te va duce la destinație.

Date de contact:

Adresă:                                   Cod: 557022, Dupuș

Coordonate GPS:                   46.13777 // 24.53118

Surse:                                     www.welcometoromania.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificata din Dupuș – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.