Biserica Fortificată din Alma Vii – Sibiu

Județul Sibiu este cu totul și cu totul deosebit, în special datorită satelor care și-au păstrat cultura și tradițiile de-a lungul anilor. Alma Vii nu e mai prejos decât celelalte sate, fiind atestat pentru prima dată în anul 1289, iar localitatea avea o poziție geografică strategică, acționând ca un stâlp pentru cei care năvăleau din partea de Sud a României de astăzi.

Biserica Fortificată a fost construită în special pentru a opri popoarele care încercau să cucerească zona. Dar cetatea a fost construită foarte bine, deoarece ea trebuia apărată doar dintr-o parte, deoarece partea din Nord Est și Nord Vest e caracterizată de văi abrupte, imposibil de accesat în acea perioadă. Biserica a fost construită undeva în secolul al XIV-lea, dar înainte ca zidurile și restul fortificațiilor să fie în plan. Acestea din urmă au apărut după cel puțin un secol, când otomanii doreau să stăpânească teritoriile noastre.

Biserica Fortificată este o bijuterie arhitecturală deoarece prezintă mai multe stiluri, datorită renovărilor și lucrărilor de restaurare ce au avut loc de-a lungul secolelor. Întregul ansamblu are în componența sa biserica în cauză, dar și un turn cu poartă, un turn cu o clopotniță (folosit pentru a semnala venirea atacului), alte două turnuri, dar și diferite anexe, folosite în principal pentru depozitarea diferitelor alimente.

Biserica Fortificată din Alma Vii se află la doar 18.5 kilometri de centrul Mediașului, iar drumul este parcurs aproape în totalitate pe DJ141. La doar 1 kilometru înainte de destinație, drumul se bifurcă în DJ141 și DC12, cel din urmă fiind cel care duce către Alma Vii, sau Alma între Vii, așa cum este știută de către localnici. Biserica Fortificată se află în apropierea centrului istoric, pe Strada Principală care traversează localitatea.

Date de contact:

Adresă:                                   Cod: 557161, Alma Vii

Nr. tel:                                     0269 862 552

Coordonate GPS:                   46.04903 // 24.42991

Surse:                                     ro.wikipedia.org // alexandracristian.ro. 

Foto by: panoramio.com

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificată din Alma Vii – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.