Biserica Fortificată Cisnădioara – județul Sibiu

În partea de Sud a localității Cisnădioara se află Biserica Fortificată care poartă numele satului, dar mai este știută ca și „Biserica Sfântul Mihail”. Construcția pentru acest obiectiv turistic a început în prima parte a secolului al XII-lea, dar cel mai probabil ea a fost construită pe ruinele unei alte clădiri mult mai vechi. Biserica se află pe culmile unui deal și din cadrul ei avem parte de o priveliște incredibil de frumoasă, care acaparează munții ce domină această parte a României.

În apropierea bisericii găsim Cetatea Cisnădioara, un obiectiv turistic la fel de important pentru această zonă. La fel precum multe alte biserici și cetăți de pe teritoriul țării noastre, ea a trecut prin experiența unui trecut tumultuos care a dus la renovarea și refacerea lăcașului de mai multe ori de-a lungul secolelor. Deși nu se știe cu exactitate câte renovări au avut loc, știm sigur că ultima, cea care ne-a dat înfățișarea pe care o vedem astăzi, a fost făcută în anul 1764, stilul arhitectural regăsit în preponderență fiind cel baroc. Cu toate acestea, datorită unor elemente care au rezistat la testul timpului, putem spune cu siguranță că cetatea care se afla aici, de dinainte de renovare, a fost realizată în stil gotic.

Biserica prezintă sculpturi impresionante făcute din piatră, iar în interiorul lăcașului sfânt putem găsi un memorial care dorește a comemora eroii care au căzut în perioada Primului Război Mondial. Un lucru mai puțin știut este acela că satul Cisnădioara a fost locuit exclusiv de sași până la revoluția comunistă, un fapt extrem de rar în România.

Dacă vrei să vizitezi locul și vii dinspre Sibiu, atunci este recomandat să mergi pe Drumul Județean DJ106A care leagă centrul orașului de mai multe sate din zonă. După aproximativ 8 kilometri din centrul Sibiului pe durata drumului județean, trebuie să faci stânga pe o stradă adiacentă, și anume DJ106D, care duce spre Cisnădioara, Cisnădie și mai apoi se unește cu E68.

Date de contact:

Adresă:                                   Cisnădioara, nr .61, Cod: 555301

Nr. tel:                                    0727 111 575

Coordonate GPS:                  45.70336 // 24.11262

Surse:                                     www.sibiu-turism.ro // ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Fortificată Cisnădioara – județul Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.