Biserica Evanghelică din Bazna – Sibiu

Bazna este un satul de reședință din comuna care îi poartă numele, din apropierea Mediașului în partea de Nord. În secolul al XIV-lea, locuitorii (iobagii) și nobilimea din Bazna, o localitate atestată încă din anul 1302 (deși prima atestare a unei așezări a avut loc încă din anul 1270), au decis să construiască Biserica Evanghelică, o bijuterie arhitecturală. Biserica în sine arată de parcă ar fi scoasă din povești, cu acele coloane și turnuri piramidale, dar este greu de explicat în cuvinte sentimentul pe care aceasta îl provoacă atunci când te afli în pragul ei.

De fapt, acesta este un adevărat complex medieval, mai ales după ce au fost construite fortificațiile de ziduri care înconjurau zona, dar și datorită ridicării unei cetăți în centru. Conform unor scrieri șterse de pe pereții vechi ai bisericii, aceasta ar fi fost construită, de fapt, în apropierea unei biserici romane, dar nu au fost găsite, cel puțin până în prezent, ruinele unei astfel de clădiri.

Din păcate, două dintre turnuri, dar și o parte din ziduri au cedat și s-au transformat în timp în ruine. Dar, la începutul secolului al XX-lea, au fost efectuate mai multe lucrări de restaurare, astfel complexul putând fi admirat, în ziua de azi, în toată splendoarea sa.

Biserica Evanghelică din Bazna este deschisă în momentul de față, fiind deschisă în fiecare zi, între orele 10:00 și 18:00. Prețul de intrare, indiferent de grupa de vârstă, este de 5 RON.

Este destul de ușor să ajungi în Bazna, mai ales dacă ai ca punct de pornire orașul Mediaș. Din centru, urmezi cursul drumului DN14A în Nord (drumul are multe curbe, mimând, într-un fel, serpentinele), iar imediat după localitatea Blăjel va trebui să faci stânga pe DJ142B. De aici, continui drumul până în centrul Baznei, unde vei putea admira și vizita Biserica Evanghelică.

Date de contact:

Adresă:                                   DJ142H, Cod: 557030, Bazna

Nr. tel:                                     0744 302 686

Coordonate GPS:                   46.20231 // 24.28909

Surse:                                     www.bezirkmediasch.ro //  ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Evanghelică din Bazna – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.