Biserica Evanghelică din Apoldu de Sus – Sibiu

Biserica Evanghelică, știută ca și Biserică Fortificată, este de fapt o cetate ce a fost construită undeva în secolul al XIII-lea în Apoldu de Sus, o localitate aflată pe scrierile istorice încă din anul 1272. Regiunea istorică a Transilvaniei ne oferă o sumedenie de obiective turistice, fiecare deosebit și impresionant în felul său.

Întreaga zonă care înconjoară localitate Apoldu de Sus dispune de săpături arheologice care au demonstrat de-a lungul anilor că aici a existat o civilizație încă din perioada neolitică, dar și urme ale unei așezări dacice, deoarece s-au descoperit diferite elemente, cum ar fi ceramică tipică perioadei de acum 2.000 de ani.

La fel precum multe alte cetăți de acest gen din Transilvania, zidurile și alte anexe au fost construite după ridicarea bisericii, ca o metodă pentru localnici să se apere de războaiele aduse în principal de către otomani. Totuși, deși unele texte aflate pe ziduri sunt șterse din cauza trecerii a multor secole, se poate deduce că ultima îmbunătățire adusă cetății a avut loc în secolul al XVI-lea. Acest lucru explică și de ce poarta de la intrare este lucrată în stil gotic, stil arhitectural ce nu era folosit pe meleagurile noastre în secolul al XIII-lea.

Biserica Evanghelică din Apoldu de Sus se află în centrul localității, în apropierea drumului E81, care leagă Miercurea Sibiului de satul în cauză. Din păcate, cel puțin în prezent, ea este închisă pentru public și nu se știe când va fi redeschisă. Nu există nici un email sau un număr de telefon ce poate fi contactat pentru mai multe informații. Apoldu se Sus se află la o distanță de doar 6 kilometri de centrul orașului Miercurea Sibiu, iar întregul traseu durează sub 10 minute. Drumul se prezintă în condiții foarte bune.

Date de contact:    

Adresă:                                               Cod: 557151, Apoldu de Sus

Coordonate GPS:                               45.85996 // 23.86854

Surse:                                                 ro.wikipedia.org

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica Evanghelică din Apoldu de Sus – Sibiu

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.