Biserica de lemn din Botoșana

Biserica de lemn cu hramul Sfântul Dumitru din Botoșana a fost construită în anul 1810. Ea se află localizată în cimitirul satului Botoșana, din comuna Omonima județul Suceava, la o distanță de circa 35 de kilometri de orașul Suceava, 24 de kilometri de Gura Humorului și 20 față de localitatea Rădăuți.

Satul Botoșana este situat pe un teren deluros, pe care se află livezi cu pomi fructiferi, fiind traversat de pârâul Botoșana, afluent al râului Soloneț. Comuna Botoșana se învecinează la răsărit cu comuna Comănești, la miazăzi cu comuna Cacica, la apus cu comuna Poieni-Solca și la miazănoapte cu orașul Cajvana.

Cercetările arheologice efectuate aici au scos la iveală urmele a 12 așezări geto-dacice din epoca bronzului (sec. III-II înainte de Hristos). Satul Botoșana a purtat, în trecut, mai multe nume: Botoșeni, Botoșani și Botușana.

Un singur lucru conține piatră când vorbim despre Biserica de lemn din Botoșana, și anume fundația. Deasupra temeliei se află o talpă din stejar, iar biserica este construită, în întregime, cu bârne din brad. Întregul complex arată ca și cum s-ar fi oprit în timp, iar imaginile surprinse pe aceste meleaguri arată ca și cum ar fi fost rupte dintr-un vis. În interiorul Bisericii de lemn din Botoșana putem găsi o mulțime de picturi și obiecte de mobilier care au cel puțin 200 de ani vechime. Clădirea, în sine, nu este foarte mare, având doar două camere, dar vă puteți petrece aici mult timp fără să vă dați seama. Frumusețea naturală a acestui loc e motivul principal pentru care mulți turiști aleg să vină în Botoșana.

Deoarece se află, oarecum, la intersecția a 3 orașe (Rădăuți, Gura Humorului și Suceava) există îndeajuns de multe autobuze și microbuze care călătoresc către Botoșana.

Date de contact:

Adresă:          DJ178 181, Cod: 727050, Botoșana

Nr. tel:           0745 508 812

Surse: ro.wikipedia.org / blogprinvizor.ro

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Biserica de lemn din Botoșana

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.