Arcul de triumf din Arad – județul Arad

Arcul de triumf din Arad a fost construit pentru a comemora evenimentele ce au avut loc în anul 1848, în timpul Revoluției Române. Aceasta a fost probabil una dintre cele mai importante acțiuni ce au avut loc în acea perioadă și ea nu a fost restrânsă doar pe teritoriul țării, ci pe întregul continent european.

Prima revoluție de pe teritoriul Europei a avut loc în Franța, fapt ce a dus la o cascadă de evenimente similare în țările vecine. Multe părți ale țării din acea perioadă erau sub stăpânirea altor imperii, cum ar fi cel Otoman și cel al Rusiei, iar cele mai importante zone aflate sub dominație străină fiind Transilvania, Bucovina, Basarabia, Moldova și Țara Românească. Acesta a fost motivul principal pentru care locuitorii României au decis să facă parte și să dezvolte Revoluția Română din 1848. Totuși, revoluțiile din fiecare teritoriu exemplificat mai sus au avut evoluții diferite, cea din Moldova fiind cea mai pașnică dintre toate. Cea din Transilvania a fost, într-un fel, cea mai agresivă, deoarece ei și-au dezvoltat o armată cu care doreau să domine întreaga zonă a Ardealului. Conform site-ului Wikipedia, liderii mișcării din Transilvania au fost: Avram Iancu, Alexandru Papiu Ilarian, Ioan Axente Sever, Simion Bărnuțiu, Timotei Cipariu, August Treboniu Laurian, Eftimie Murgu, Andrei Șaguna, Simion Balint, Ioan Buteanu, Petru Dobra, Ioan Dragoș, Ioan Sterca-Șuluțiu și David Urs de Margina.

Arcul de Triumf din Arad a fost construit pentru a evoca evenimentele revoluționare ce au avut loc în anul 1848, iar monumentul a fost construit aproape în totalitate din marmură, cu multe personaje expuse pe fațada acestuia. El a fost realizat de sculptorul Ion Bolborea și a fost inaugurat în anul 2005, după o acțiune de informare și de dezvoltare privind cultura a consiliului local din Arad.

Arcul de Triumf se află în interiorul Parcului Reconcilierii din Arad și este un punct turistic ce nu este vizitat atât de mult pe cât ar trebui. El se află într-o zonă oarecum centrală, pe strada Vârful cu Dor, în apropierea de Piața Catedralei.

Adresă:                                   Parcul Reconcilierii, Arad

Surse:                                     www.cniptarad.ro / Ro.wikipedia.org

Vezi harta
Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Facilitati
Facilitati in camera

In zona Arcul de triumf din Arad – județul Arad

1 proprietati