Cazare Buzau

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Buzau

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Buzau

Prezentare

Situat în regiunea istorică Muntenia, Buzău este al optsprezecelea oraş ca populaţie din România. În acesta locuiesc preponderent români, dar există un procentaj mic de populaţie de etnie diferită. Aproape toţi locuitorii oraşului aparţin bisercii ortodoxe.

Economie

În trecut, economia Buzăului a fost bazată pe comerţ, târgul fiind punct de vamă şi de schimb în perioada medievală. În prezent, aici îşi are sediul holdingul Romet, compus din mai multe firme care produc izolaţii pentru conducetele de apă şi gaze, filtre de apă şi stingătoare de incendii. Există, de asemenea, companii care au fost privatizate printre care şi firma Apcarom SA, producător de aparate de cale ferată.

Turism

În Buzău există 19 unităţi de cazare, reprezentate de camere de închiriat, hoteluri și hosteluri. Acestea sunt poziţionate aproape de obiectivele turistice prezente în oraş, iar transportul facilitează accesul turiştilor.

Transportul rutier și aerian

Buzău este un important nod feroviar prin care trec 113 trenuri care fac legătura între București, Ploiești, Focșani, Galați și Constanța. Cele mai importante orașe legate de Buzău prin legătură directă feroviară sunt Iași, Galași, Brașov, București, Ploiești și Vatra Dornei.

Transportul public se realizează prin 13 linii regulate de autobuz, care leagă cele mai importante zone din oraș. Companiile de taxi, Taxi Super (0727 847 926) și Fiber Taxi (0745 555 977), suplinesc neajunsurile liniilor de transport. Din autogara Buzău există curse directe spre București, Brașov, Iași, Sibiu. De asemenea, se regăsesc și curse internaționale spre Italia, Anglia, Franța, Austria, Republica Moldova, Spania și Belgia.

Accesul spre Buzău se poate face pe drumul european E85 (DN2) de la București, pe E5777 (DN1B) spre Ploiești, iar DN10 traversează Munții Carpați spre Brașov.

Orașul Buzău nu dispune de aeroport, cel mai apropiat fiind la București, unde se operează curse interne și internaționale.

Obiective turistice și instituții

În Buzău se pot vizita două biserici ortodoxe, Biserica Sfinții Îngeri, construită în jurul anului 1619, și Catedrala Sfântul Sava, structurată pe două etaje, cu o capacitate de 2.000 de persoane. 

Un vechi conac boieresc, care a aparținut familiei Vergu, găzduiește colecția de etnografie și artă populară a Muzeului Județean Buzău. Aici se pot admira ocupațiile și meșteșugurile populare tradiționale. Ramura principală a muzeului județean cuprinde secția de arheologie–istorie, cu piese aparținând aspectului cultural Stoicani-Aldeni, culturii Monteoru, plastica geto-dacică de tip Carlomănești, replica tezaurului de la Pietroasele–Cloșca cu puii de aur și multe altele. Secțiile de artă decorativă și pictură Brăduț Covaliu au fost deschise în 1980 și cuprind valoroase piese de tapițerie, scupltură și sticlă.

Timp liber

Teatrul George Ciprian a fost înființat în 1996, fiind un teatru de proiecte, neavând o trupă proprie.

Un loc perfect pentru plimbare este Parcul Crâng situat la marginea vestică a orașului pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Acesta cuprinde un monument dedicat istoriei Buzăului, un restaurant, un lac, locuri de joacă și un colț al șahiștilor.

Aurora Mall oferă iubitorilor de cumpărături magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, articole sportive, cosmetice și diferite servicii, precum și o cafenea pentru câteva momente de liniște. Cinefilii pot urmării filme românești și străine în Happy Cinema, situat în centrul comercial Galleria