Cazare Braila

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Braila

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Braila

Prezentare

Brăila a reprezentat unul dintre cele mai promițătoare orașe din punctul de vedere al dezvoltării economice și industriale. În anul 1911, activitatea comerțului brăilean reprezenta 22% din comerțul românesc și 20% din import. Dezvoltarea a fost susținută de deschiderea fabricilor de paste făinoase și de bere, a unui șantier naval și punerea în funcțiune a Combinatului chimic și de celuloză și a Centralei Termice. Declinul economiei orașului Brăila a început însă în anul 2000, când multe din reperele industriale de referință s-au închis.

Totuși, Brăila rămâne un oraș dezvoltat din punct de vedere al comunităților care îl populează, al învățământului și culturii prezente de sute de ani. După etnie găsim comunități de români, ruși lipoveni, englezi, rromi, greci, turci, maghiari și alte etnii, iar după diversitatea confesiunilor există ortodocși, romano-catolici, musulmani, penticostali, greco-catolici și mulții alții.

Educație

Învățământul superior este dezvoltat prin cele două universități prezente, Universitatea particulară Danubius și filiala Universității Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Turism

Pentru turiști sunt pregătite 26 unități de cazare, printre care regăsim hoteluri, moteluri, pensiuni turistice, vile și apartamente de închiriat.

Transportul rutier și aerian

În Brăila transportul este deservit de cale ferată, drumuri naționale și europene și transport public.

Gara din Brăila a fost deschisă în 1872 când a fost pornită linia București–Galați. Pe cele trei linii de cale ferată circulă trenuri care leagă Brăila de Galați, București, Brașov, Buzău, Fetești și Mărășești.

Transportul public este asigurat prin cele 19 trasee regulate, care leagă zonele rezidențiale de principalele zone indrustriale, de centrul orașului și de gară. Companiile private oferă mai multe linii regulate de maxi-taxi. Companiile de taxi, AS Brăila (0740 088 258), 949 Brăila (0239 949) și Univip (0239 619 100) oferă promptitudine la prețuri începând de la 2,4 RON/km.  Din autogări sunt efectuate curse regulate interne spre orașe precum București, Sibiu, Suceava, Iași, Mangalia și Constanța, dar și curse externe spre Italia, Spania, Anglia sau Germania.

Drumul național DN28 face legătura cu Buzău și Brăila, DN21 leagă Slobozia de Brăila, iar drumul european E87 duce spre Tulcea și Constanța.

Orașul Brăila nu dispune de aeroport, dar se poate ajunge foarte ușor la aeroporturile din București și Constanța de unde se pot lua curse național și internaționale.

Obiective turistice și instituții

Piața centrală a Brăilei reprezintă centrul nou al orașului și a fost realizată în anii ’70, cuprinzând obiective turistice precum Palatul Politico-Administrativ, Hotelul Belvedere, Bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Monumentul Revoluției din decembrie 1989, Fântâna arteziană în trepte, Palatul Agriculturii.

Un tur al muzeelor din oraș dezvăluie o parte din istoria Brăilei și oferă posibilitatea de a construi o imagine completă asupra procesului de evoluție a ocupanțiilor. Muzeul de Etnografie și Artă Populară prezintă exponate care fac referire la ocupațiile locuitorilor din zona Brăilei, iar în Muzeul Brăilei, fondat în 1881 printr-un decret emis de Carol I, se găsesc secții de etnografie și artă populară, arheologie, istorie, memoriale, artă și științe ale naturii.

O biserică deosebită se găsește în Brăila. Biserica Sfinții Mihail și Gavril a fost transformată în 1831 dintr-o moschee în biserică. Aceasta este una dintre puținele biserici din România care nu are turlă. Cea de-a două biserică a Brăilei, Biserica Grecească, a fost ridicată între 1863–1872 și prezintă în interior picturi murale realizate Gheroghe Tăttărescu, Constantin Livadaș și Belizarie.

O fântână realizată de cunoscutul sculptor în oțel inoxidabil, Constantin Lucaci, se află în centrul civic al Brăilei. Aceasta iese în evidență prin elementele renascentiste, iluministe și din tradiția antică din care este compusă, împreună cu vibrațiile luminoase, mișcarea și sonoritatea.

Timp liber

Pentru plimbare și relaxare locuitorii și turiștii pot opta pentru una dintre cele trei locuri de recreere special amenajate. Grădina Mare și Parcul Monument au aceiași vârstă și oferă o zonă verde, liniștită, departe de zgomotul orașului. Insula Mică a Brăilei este situată în zona inundabilă a Dunării, oferind un spectacol extraordinar al naturii. 

Iubitorii de teatru sunt așteptați cu spectacole din cele mai variate la Teatrul Maria Filotti, care este amplasată într-o clădire construită în jurul anului 1850.

Pentru o experiență completă la cumpărături, Brăila Mall pune la dispoziția vizitatorilor toate tipurile de unități de retail precum hipermarket, bricolaj, magazine de electronice și electrocasnice, mobilă, fashion, bijuterii,  cinematograf multiplex 3D și multe altele.

Viața de noapte a orașului poate fi descoperită prin intermediul cluburilor care se găsesc în Brăila. De asemenea, există numeroase cafenele și restaurante care oferă o atmosferă primitoare pe timpul zilei.