Unde mergi și ce faci vara la munte
Unde mergi și ce faci vara la munte

După cum este și normal, în timpul verii cei mai mulți turiști își îndreaptă atenția către litoral, către piscină sau parcuri acvatice, încercând să evite căldura și să petreacă un timp îndelungat în apele răcoroase ale mării sau bazinelor. Cu toate acestea însă, în cazul în care ai poftă de drumeții și de peisaje senzaționale, un loc spre care te poți îndrepta este o stațiune muntoasă. Iată mai jos o listă în care vei găsi cele mai importante și populare stațiuni de munte din România și ceea ce oferă fiecare. 

Vatra Dornei

Este cea mai importantă destinație turistică a Bucovinei, fiind o stațiune cunoscută la nivel național și internațional datorită obiectivelor turistice naturale și activităților pe care le poți întreprinde aici. Pe timpul verii vei putea să practici turismul ecvestru în Parcul Național Călimani, explorând trasee scurte pe jos sau trasee de mountain bike. Poți face călărie, river-rafting, te poți plimba cu telescaunul, poți juca paintball, poți călări sau poți face excursii pe munții din jur.

Sinaia

Se află la poalele Munților Bucegi, fiind una din principalele zone turistice ale României. Dacă nu ai fost niciodată în Sinaia vei fi cu siguranță cuprins de admirație la vederea obiectivelor turistice din această zonă, dintre care se remarcă cele două castele, Peleș și Pelișor. Drumețiile și excursiile în natură sunt de asemenea disponibile în Sinaia pentru doritori.

Arieșeni

Se află în Munții Apuseni, fiind o stațiune turistică vizitată pe tot parcursul anului de turiști români și străini. De aici poți participa în una sau mai multe excursii montane organizate care-ți vor dezvălui minunate priveliști din Munții Apuseni. Poți vedea peșteri, platouri carstice și sate de munte splendide.

Poiana Brașov

Este poate cea mai cunoscută stațiune din România, vizitată anual de sute de mii de turiști din toate colțurile lumii. În timpul verii poți descoperi în Poiana Brașov peisaje muntoase senzaționale prin excursii pe numeroase trasee marcate.

Pe lângă aceste patru locații splendide mai amintim și Predeal, Slănic Moldova, Păltiniș sau Straja, fiecare cu propriile sale atracții și cu o poveste unică de spus turiștilor.

Nu lăsa vara să se scurgă fără să vezi muntele și îți vei mulțumi cu siguranță.

Sursă foto