In Romania exista numeroase locatii un se pot trata persoanele cu diferite afectiuni.: Baile Felix, Lacul Techirghiol, Baile Govora, Baile Harghita, Baile 1 Mai, Baile Tusnad, Baile Herculane, Lacul Sarat, Sinaia, Ocna Sibiului, Vatra Dornei etc.
Statiunea Baile Felix se gaseste in partea de nord-vest a Romaniei iar aici se trateaza afectiuni precum: afectiuni reumatismale inflamatorii, afectiuni ginecologice, afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni post-traumatice, afectiuni neurologice periferice, afectiuni neurologice centrale, afectiuni asociate. Insa apele termale de aici pot fi daunatoare celor care sufera de urmatoaele afectiuni: boli infecto-contagioase, boli venerice, hemoragii, boli psihice, tumori maligne.
La 2 km de aceasta statiune se afla o alta statiune pentru tratament numita Baile 1 Mai. Aici se trateaza afectiuni ale coloanei vertebrale si a articulatiilor, afectiuni reumatismale (spondiloza degenerative, cervicala si lombara, artroze), afectiuni ginecologice(tulburari minore de pubertate si menopauza), afectiuni neurologice centrale si periferice, afectiuni post-traumatice, afectiuni asociate (boli de nutritie, boli endocrine, diabet zaharat de tip II, guta cu localizari articulare).
In sud-vestul Romaniei se afla statiunea Baile Herculane. Aici se gasesc 16 izvoare cu ape termale unde se trateaza urmatoarele afectiuni: reumatisme, boli ginecologice, boli ORL, boli dermatologice, afectiuni oculare, pareze, paralizii, boli respiratorii, boli cardiovasculare, diabet zaharat. Insa aceste ape termale sunt contraindicate pentru urmatoarele afectiuni: TBC, boli ale ficatului si rinichilor, hipertensiune arterial, parkinson, ulcer in faza acuta, boli psihice si toxicomanii, tumori, sarcina, epilepsie, boli cardiac decompensate.
Statiunea Vatra Dornei, este de interes national si functioneaza permanent. Tratamentele efectuate aici se fac cu ajutorul bailor in cada cu apa carbogazoasa iar cu apele minerale se fac cure interne si externe. Mai puteti profita si de baile cu namol, hidroterapie, cura de teren. Impachetarile cu namol se fac cu parafina, electroterapie, masaje, bai cu plante medicine. Nu doar apele izvoarelor sunt benefice pentru organism ci si aerul ozonat prezent aici.
Statiunea balneara Lacul Sarat este situata in Campia Brailei. Acest lac este benefic pentru organism datorita apei foarte sarate si namolului de pe fundul lacului ce are un grad foarte mare de mineralizare. Calitatile apei si ale namolului sunt cunoscute inca din anul 1879. Se considera ca apa acestui lac are cel mai mare grad de salinitate iar namolul este foarte valoros pentru cura balneara.
Nu doar romanii sunt cei care se bucura de binefacerea acestor statiune,pentru ca tot mai mult strainii vin sa se trateze la noi in tara, unul dintre motive fiind preturile mai reduse. In ultimii ani au remarcat dintre turistii straini, germanii, francezii si italienii.