Trasee de echitație în România - partea II
Trasee de echitație în România - partea II

Am început în prima parte a acestui articol prezentarea câtorva dintre cele mai cunoscute centre de călărie din țara noastră, unde turiștii se pot bucura de experiențe inedite alături de instructorii de echitație, descoperind în același timp unele dintre cele mai frumoase și spectaculoase peisaje montane pe care România le are de oferit. Călăria este o experiență unică pe care oricine ar trebui să o încerce măcar o dată în viață. Alege o regiune a României, selectează un centru de echitație și lasă-i pe instructorii de acolo să te poarte într-o călătorie pe care nu o vei uita deloc ușor. O asemenea experiență te aduce mai aproape de natură, de animal și de propria persoană. Iată mai jos o continuare a listei pe care am început-o săptămâna trecută. 

Harghita este o altă regiune a țării care te poartă prin nețărmuritele frumuseți ale României. Aici vei găsi pensiunile harghitene care oferă nenumărate oferte de echitație și servicii de călărie la prețuri foarte avantajoase. Pe lângă echitație te vei mai putea bucura de multe alte activități care au loc în mijlocul naturii, precum observarea ursului în habitatul natural, plimbări cu sania sau drumeții cu ghid. În Harghita vei mai găsi servicii de echitație oferite și de către vila Honor și Ferma de Echitație Piatra Șoimului.

Râșnov din județul Brașov dispune de asemenea de mai multe opțiuni dacă te nimerești prin regiune și vrei să încerci călăria. Astfel, poți alege dintre Centrul de Echitație Diana unde vei găsi mai multe rase de cai, ghizi profesioniști și multe servicii de echitație. Pe lângă acestea, mai puteți să încercați, tot în Râșnov, și Complexul Pănicel. Se află la circa 7 kilometri de Bran și oferă, pe lângă cazare și alte activități, multe servicii legate direct de echitație.

În Transilvania se află Centrul Ecvestru Călimani, care oferă o multitudine de trasee prin unii dintre cei mai frumoși munți din țara noastră. Centrul aparține de TransAir Agency și poate fi găsit la aproximativ 80 de kilometri de Târgu Mureș, 45 de Reghin și 20 de kilometri de Toplița.

În Brașov, mai precis în Poiana Brașov, vei găsi Centrul de Echitație Speranța, unde poți găsi și cazare dar și o multitudine de servicii de călărie, datorită celor aproximativ 26 de cai pe care centrul îi pune la dispoziția turiștilor.

Oricare dintre aceste opțiuni le preferi, este important să alegi călăria măcar pentru una sau două zile pe an. Cei care au încercat această activitate pot să confirme că este o experiență senzațională de care nu toată lumea poate beneficia zilnic, din păcate, dar care merită întreprinsă cel puțin o dată pe an.

Sursă imagine