Trasee de echitație în România - partea I
Trasee de echitație în România - partea I

Una dintre activitățile din ce în ce mai preferate de turiști este echitația. Acest lucru se datorează în principal faptului că munții României sunt plini de trasee special concepute în acest sens care străbat locuri splendide, cu peisaje încântătoare. Călăria este o adevărată aventură pentru toți cei care o încearcă, iar legătura dintre om și animal se întărește tot mai mult pe parcursul acesteia. Iată mai jos câteva locuri unde puteți să încercați acest minunat sport, fie și doar pentru câteva ore.

Transilvania se mândrește cu unele dintre cele mai faimoase școli de călărie din România, și totodată cu trasee turistice de poveste. Aici veți găsi ”La Mesteceni” Country Club, un club de echitație aflat în apropierea orașului Sebeș la distanță de 6 kilometri de acesta. Orașul Sebeș se află la 48 de kilometri de Sibiu și la 24 de Alba Iulia. Puteți alege trasee montane de călărie care durează trei sau opt zile, în funcție de preferințele voastre. Tot în Transilvania se mai află și Pensiunea Ferma Brândușa, situată la 7 kilometri de Avrig, unde veți găsi multe oferte și trasee interesante aici.

Țara Făgărașului nu se lasă nici ea mai prejos. Aici puteți găsi Culda's Horses, între Olt și Munții Făgăraș, un complex care oferă servicii de călărie, excursii călare (3-14 zile), plimbări cu trăsura sau cursuri de călărie. Dacă veți alege Culda's Horses veți avea ocazia de a vizita pe îndelete frumusețile acestei regiuni, deoarece traseele străbat multe sate tradiționale și diferite zone splendide.

Bucovina are și ea cu ce se mândri când vine vorba de călărie. Traseele senzaționale din această regiune splendidă a României nu puteau să rămână neexploatate de turiștii dornici să cunoască Bucovina și secretele ei. În Vatra-Dornei poți alege dintre nenumărate activități în aer liber, printre care și călăria, oferite de s1.bucovinaadventure.ro și de bucovinaadventure.ro. Tot în această regiune, în localitatea Moldova Sulița, județul Suceava, la aproximativ 50 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc, veți găsi și Herghelia Lucina, un alt loc unde echitația este tratată ca o artă și unde veți putea beneficia de o multitudine de servicii de calitate.

Tarifele practicate de sunt disponibile doar prin vizitarea site-ului fiecărui complex în parte, precum și prin contactarea directă a furnizorilor acestor servicii. Este important de știut că indiferent de zona în care alegeți să călăriți, veți beneficia și de o multitudine de oferte de cazare avantajoase.

Încheiem aici prima parte a acestui articol și vă invităm să urmăriți și cea de-a doua parte pentru a afla mai multe informații privind cele mai bune și mai cunoscute centre de călărie din țară.

Sursă imagine