Statiunile de pe Valea Prahovei
Statiunile de pe Valea Prahovei

Pe Valea Prahovei se intalnesc statiuni renumite in tara. Acestea sunt foarte vizitate de catre romanii din regiune, in special din Bucuresti, dar si din intreaga tara sau chiar de peste hotare.

Principalele obiective care atrag turistii sunt: Azuga, Breaza, Busteni, Cheia, Paraul Rece, Poiana Brasov, Predeal, Sinaia, Slanic Prahova.

Sinaia este denumita ‘’Perla Carpatilor’’ se gaseste la o altitudine de 850 de metri, la 45 de km de Brasov si 62 de km de Ploiesti. Aici se practica sporturi de iarna, se gasesc partii de schi cu diferite grade de dificultate, partii de sanius, scoala de schi pentru incepatori dar si pentru avansati, mijloace de transport pe cablu precum: telecabina, telescaun, teleschi si centre pentru inchiriere a materialelor sportive. In perioada anotimpului rece este statiunea potrivita pentru iubitorii sporturilor de iarna.

In apropiere gasiti statiunea Predeal, o alta statiune unde se practica sporturile de iarna dispunand si aceasta de mai multe partii de schi. Aceasta se afla la 25 de km de Brasov la o altitudine de 1.100 m. Daca nu doriti sa practicati vreun sport, puteti foarte bine sa va odihniti, pentru ca aceasta statiune este un bun prilej de relaxare.

Busteni este o statiune balneoclimaterica dar si de relaxare aflata la 135 de km de Bucuresti, la o altitudine de 880 m, la poalele Caraimanului. Aceasta statiune mai este denumita si ‘’Poarta Bucegilor’’, datorita pozitiei sale, de unde se deschid multe cai de acces in munte, precum urmatoarele atractii turistice: Piatra Arsa, Mari, Jepii Mici, Caraiman si Costila. Statiune Busteni face legatura cu Platoul Bucegilor prin cel mai lung traseu de telecabina din tara. Ca si in celelalte statiuni, si aici se gasesc numeroase partii de schi atat pentru avansati cat si pentru incepatori.

Statiunea climaterica Breaza se afla la o altitudine de 450 de m, in Subcarpatii Prahovei, la o distanta de 43 de km de Ploiesti. In aceasta statiune puteti vizita: Biserica Sf. Nicolae, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica cu hramul ‘’Schimbarea la fata’’, Conacul ‘’Toma Cantacuzino”. Tinerii isi pot petrece timpul liber la restaurantele din statiune, la Disco-bar ‘’Ice Cube’’ sau la complexul ‘’Lac de Verde’’, singurul club de golf de lux din Romania. Deasemena in Breaza de Jos intalniti Izvorul sulfuros, cea mai importanta sursa hidrominerala din localitatea Breaza, care isi are originea din valea paraului Gurga-Cacova. Aici pot fi tratate afectiuni precum: colecistite cornice, sechele postoperatorii pe caile biliare, deschinezii biliare, afectiuni ce necesita cura de colereza si entercolite cornice nespecifice.