Rent a car vs taxi
Rent a car vs taxi

Nevoia de deplasare rapidă a oamenilor dintr-un punct în altul, mai ales în interiorul unui oraș, a dus la dezvoltarea cât mai bună a transportului în comun și a serviciilor de taximetrie. Într-un final, s-a pus accent pe nevoia și dorința persoanelor care circulă cu astfel de mijloace de transport, iar astfel curățenia și serviciile de calitate au început să se vadă tot mai bine, chiar dacă asta a însemnat majorarea tarifelor. Cei câțiva bani adăugați la plata transportului, a ajutat la achiziționarea de noi autovehicule și la îmbunătățirea experienței pe care călătorii o au. Chiar dacă aceste modalități de transport te ajută să circuli repede dintr-un punct în altul, sunt anumite puncte și nevoi pe care nu reușesc să le acopere. Iar aici intră în calcul noua modalitate de deplasare, tot mai căutată și îndrăgită, mașina închiriată.

Este adevărat că taxiul te poate transporta în cele mai multe zone ale unui oraș și că te scapă de cheltuielile de parcare, acestea prezintă și câteva minusuri: plata se schimbă în funcție de orele de circulație, mașina nu este întotdeauna în cea mai bună condiție și există posibilitatea să dai peste un șofer cu mai puțin bun simț. Pe lângă acestea, sunt șanse mari ca dacă ești turist și nu cunoști localitatea respectivă taximetriștii să te taxeze în plus sau să te ducă pe rute ocolitoare pentru a putea să îți ceară mai mulți bani.

Un alt avantaj față de taxiuri este comoditata oferită de o mașină închiriată. Nu depinzi de nimeni dacă ai la îndemână o mașină la orice oră a zilei și poți să te deplasezi liniștit în condițiile dorite de tine. Atunci când îți alegi modelul de mașină, vei știi exact toate detaliile despre el, astfel că nu vei avea parte de nici o surpriză pe drum. În cazul în care va trebui să faci anumite opriri pe drum, vei putea să parchezi și să îți termini treburile fără să te afli în grabă că cineva așteaptă după tine și plătești inclusiv și timpul de staționare.

Un ultim aspect pentru care mașina închiriată este mai rentabilă decât taxiul este situația în care va trebui să te deplasezi în afara orașului. Taxiurile au un tarif special pentru zonele extraurbane, astfel că riști să ajungi la niște costuri mult prea mari pentru distanța parcursă.