Prețurile de cazare vor scădea cu 10% în 2015
Prețurile de cazare vor scădea cu 10% în 2015

Piața hotelieră din România se pregătește de o mică sărbătoare începând cu anul următor, când hotelierii vor reduce prețurile cu circa 10%, ca urmare a scăderii TVA-ului de la 24% la 9%. Această scădere a TVA-ului vine ca urmare a unei înțelegeri dintre Guvern, FMI și Comisia Europeană.

Veștile sunt bune pentru turismul românesc, mai ales că hotelierii anticipează o creștere semnificativă a numărului de turiști în țara noastră, fie ei români sau străini. Efectele crizei care a afectat piața turismului timp de mai mulți ani încep să dispară, iar tot mai mulți oameni investesc în călătorii și vizite în România.

Unul dintre efectele benefice ale acestei scăderi de preț se vor vedea în serviciile all inclusive, crescând numărul de unități și reducând prețurile. Marius Usturoiu, administratorul unui complex all inclusive Mercur-Minerva de pe litoral, a declarat următoarele:”Efectul acestei măsuri se va vedea anul viitor în piaţă. Preţurile la cazare în complexele all inclusive vor scădea cu 10% anul viitor. De asemenea, se vor consolida serviciile şi vor fi mai multe facilităţi în acelaşi preţ. În plus, hotelurile româneşti all inclusive vor deveni mai competitive la export şi vom avea mai mulţi turişti străini. [...] Efectele reducerii TVA vor fi că ne îndreptăm spre o explozie a structurilor all inclusive. Dacă până acum, hotelierul avea un bar care funcţiona separat, ca să beneficieze de TVA de 9% va trebui să-l introducă în pachetul turistic, altfel va avea 24% TVA. La fel se întâmplă şi cu mesele. Dacă masa de prânz nu este în pachetul turistic, pentru ea se va plăti 24% TVA. Această măsură va simula deschiderea de structuri all inclusive, cu pachete cât mai complexe ”, informează bunadimineata.ro, care citează digi24.ro.

Piața turistică din România a beneficiat în 2013 de vizita a 7,91 milioane de turiști. Dintre aceștia, 1,71 milioane au fost străini, cei mai mulți venind din Germania, Italia și Franța.

Toate aceste lucruri sunt, evident, vești bune pentru turismul românesc, care are ce oferi atât conaționalilor cât și străinilor. Trebuie însă să și vedem cum vor fi implementate noile reguli și cum vor impulsiona ele turiștii spre vânzare.

sursa: bunadimineața.ro

sursă foto