Planificarea unui concediu în România
Planificarea unui concediu în România

Se apropie perioada concediilor, iar asta înseamnă că românii plecați în străinătate la muncă se întorc în țară pentru a-și revedea familia și prietenii. Dacă nu faci parte din categoria menționată anterior, cu siguranță cunoști pe cineva care s-a stabilit într-o țară străină, ca de exemplu în Spania și care urmează să se întoarcă în țară pentru câteva zile. Iată câteva sfaturi utile pentru planificarea unui concediu în România, pentru românii stabiliți în afara granițelor țării.

Gândește-ți concediul înainte să îl începi

Un lucru foarte important pentru românii care vin din străinătate este să își gândească concediul în țară, înainte să pornească la drum. Asta pentru că, spre deosebire de un concediu într-un loc complet nou, acești oameni se întorc acasă, unde este foarte probabil să aibă nevoie de un itinerariu pentru a vizita toate rudele și toți cei dragi, dar și pentru a rezolva diverse situații care apar pe parcursul anului. De aceea, înainte să îți începi concediul în țară, trebuie să știi tot ceea ce ai de gând să faci în această călătorie. Includem aici și modul în care alegi să călătorești spre destinația ta (cu avionul, mașina personală sau autocarul).

Asigură-te că ai transport pe toată perioada concediului

Nu vrei să depinzi de rudele din țară pentru a te plimba de colo colo atunci când ai nevoie. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că ai un mijloc de transport pe care să îl folosești, fără să depinzi de nimeni. Desigur, este mai bine atunci când planifici asta din timp, astfel încât să știi la ce să te aștepți când ajungi. Continuând exemplul de mai sus, dacă aterizezi cu avionul pe aeroportul din Cluj, poți apela la o firmă de mașini de închiriat Cluj pentru românii din Spania, pentru a te pute deplasa spre destinația ta finală, indiferent dacă aceasta este în Cluj-Napoca sau în alt oraș din țară.

Asigură-te că ai loc în bagaj

Indiferent dacă vii cu mașina personală, autocarul sau avionul (dar mai ales dacă vii cu avionul), trebuie să te asiguri că ai loc în bagaj pentru când te întorci. O opțiune este să ocupi, cu suvenirurile și cadourile, același spațiu la venirea în țară și la ieșire. Pe scurt, atunci când vii, aduci anumite cadouri celor dragi, iar când pleci ocupă același spațiu cu cadourile primite sau cele pe care intenționezi să le oferi celor din țara „adoptivă”.

În cele din urmă, este important să reții că, atunci când călătorești spre casă, în concediu, este foarte posibil ca spontaneitatea să nu fie cel mai bun prieten al tău, motiv pentru care, îți recomandăm să plănuiești detaliile importante ale călătoriei tale, înainte să pleci la drum.

Sursă foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943