Pârtiile de schi de pe Valea Prahovei și Brașov
Pârtiile de schi de pe Valea Prahovei și Brașov

Dintre cele mai cunoscute pȃrtii de schii din zonă turistică Valea Prahovei și zona Brașov se aflǎ și partile din stațiunile Sinaia, Azuga și Bușteni. Prima parte a Pârtiilor de schi de pe Valea Prahovei și Brașov o puteti gasi aici.Pârtiile din Sinaia Aflată la 49 km față de Brașov, stațiunea Sinaia este una dintre cele mai iubite stațiuni montane, situată pe Valea Superioară a Prahovei. În stațiunea Sinaia se poate practica cel mai bun schi de altitudine din România. Aici găsim un domeniu skiabil de 22 Km, împărțit pe pârtii cu grade de dificultate diferite. În Sinaia găsim peste 10 pârtii care oferă fiecărui skior o adevărată experiență. Pârtiile de dificultăți diferite, aflate la altitudini diferite, satisfac cerințele fiecărui skior în parte. Pârtiile de dificultate ușoară, Valea Soarelui – 1.180 m lungime, Lăptici – 650 m, Drumul Vechi – 5.000 m, Malaxa – 300 m, Popicărie – 300 m, Poiana Stânii Regale – 250 m, Valea Dorului pe firul văii – 1.080 m și Turistica – 2.800 m lungime, au instalații de transport pe cablu, dar nu beneficiază de nocturnă. Valea Dorului Dreapa și Valea Dorului Stânga sunt două pârtii cu o lungime de 300 m fiecare, de dificultate medie, dotate ambele cu instalație de transport pe cablu, fără nocturnă. Pârtia Drumul de Vară are o lungime de 2.350 m, dificultate medie și este dotată cu instalație de transport pe cablu, fără nocturnă. Ultima pârtie de dificultate medie, Vânturiș, are o lungime de 2.900 m și instalație de transport pe cablu.

Există patru pârtii de dificultate grea, Carp – 2.500 m, Tarle – 250 m, Papagal – 300 m și Valea Mioriței – 500 m, dotate cu instalație de cablu, fără nocturnă. Pentru skiorii experimentați există două pârtii extrem de grele, Spietz cu o lungime de 400 m și Furnica de 600 m, care nu au instalație de transport și nici nocturnă. Pârtiile din Azuga Accesul spre Azuga se poate face pe DN 1 (E 60) București-Azuga, 136 km. Stațiunea Azuga, situată de-a lungul pârâului Azuga, oferă cea mai bună pârtie de schi din România, pârtia Sorica. Stațiunea are pârtii de ski omologate internațional, iar serviciile oferite sunt foarte bune. În Azuga sunt 4 pârtii de ski: Sorica cu grad mediu de dificultate și o lungime de 2100 m, dotată cu nocturnă și tunuri de zăpadă artificială, pârtia Cazacu, 1920 m, pentru nivel mediu dotată deasemeni cu tunuri de zăpadă și pârtiile Azuga Sud, cu o lungime de 770 m, și La Stână, având o lungime de 910 m, pentru nivel ușor. Toate aceste pârtii au instalații de transport pe cablu. Pârtiile din Bușteni Stațiunea Bușteni este amplasată pe Valea Prahovei, pe cursul superior al râului Prahova. Aceasta oferă cel mai bun loc pentru practicarea skiului extrem pe pârtiile sălbatice prezente.

Pârtia Kalinderu 1 are o lungime de 1.500 m, cu un grad de dificultate mediu. Este dotată cu instalație de nocturnă și zăpadă artificială. Instalația de transport este de tip telescaun fix cu vehicule de 4 locuri. Kalinderu 2 este o pârtie lungă de 1.300 m, de dificultate medie, dotată cu instalație de transport pe telescaun cu 4 locuri și instalație de zăpadă artificială. Nu dispune de nocturnă. În stațiunea Bușteni găsim un fun park. Celor care vor să se distreze le sunt puse la dispoziție o pistă de tubbing de 150 m lungime, o bandă de transport tubbing și schi, un karusel pentru copii începători și un tobogan lung de 500 m. Sursa: Revista Ghid Turistic - Partile de Schii din Romania, Calatores.ro Fofo byL I Love Brasov & Flickr.com