Opțiuni de transport în Sibiu
Opțiuni de transport în Sibiu

Fosta Capitală Culturală Europeană este unul dintre cele mai frumoase orașe din țara noastră. Sibiul are multe de arătat celor care vin să-l viziteze, așa că un city break spre această destinație nu poate fi considerat timp pierdut. În cazul în care vrei să vizitezi Sibiul, iată care sunt opțiunile de transport pe care le poți avea la dispoziție.

Taxi

Cel mai comod pentru un turist este, în mod clar, opțiunea taxiului. În acest mod, nu trebuie să îți faci probleme că te vei pierde pe drum sau că vei lua ruta greșită. Totuși, această opțiune poate fi destul de costisitoare dacă intenționezi să te deplasezi mult și, în plus, nu îți permite să descoperi orașul așa cum ar trebui. Călătorind într-un taxi poți pierde din vedere câteva zone care ți-ar fi atras atenția altfel.

Transportul în comun

Varianta mai puțin costisitoare a unui taxi este transportul în comun. Deși un bilet de autobuz nu îți va face o gaură în buget, există șanse să te pierzi, să cobori la stația greșită sau să urci în autobuzul cu numărul greșit. Astfel, pierzi prea mult timp deplasându-te dintr-un loc în altul și nu îți vei putea petrece timpul liber așa cum îți dorești.

Mașina personală

Poate că ești genul de călător căruia îi place să se folosească de mașina personală și atunci când merge într-o vacanță. În acest caz, îți e asigurat confortul pe perioada călătoriei. Doar că, din nou, nefiind obișnuit cu traseul, poți pierde timp învârtindu-te în cerc pe străzile orașului sau e posibil să îți fie greu să găsești o parcare în zona în care ai nevoie.

Mașină închiriată

Nu în ultimul rând, o opțiune foarte bună și aproape la fel de comodă ca și mașina personală este să închiriezi o mașină. Aceasta poate fi și opțiunea cea mai potrivită pentru prietenii tăi din străinătate care aterizează pe aeroportul din Sibiu și care pot închiria o mașină direct de acolo. Companiile care închiriază mașini pun, deseori, la dispoziția șoferilor și aparate cu GPS care să îi ajute să ajungă mai ușor la destinație.

Deși, dacă e să mă întrebi pe mine, când ești turist, cea mai bună opțiune de transport este să mergi pe jos. Așa ai parte de cele mai frumoase aventuri și așa poți descoperi cele mai interesante locuri în oraș. Desigur, dacă nu este posibil să faci asta, poți opta pentru oricare dintre variantele de transport pe care ți le-am expus în acest articol.

Sursa foto: © Remus Grigore | Dreamstime.com

#res12493943 #res12493943