Despre orasul Timisoara
Despre orasul Timisoara

Timisoara este cel mai mare oras al judetului Timis, si tot odata resedinta de judet. Se afla in partea de vest a Romaniei si numele sau vine de la raul Timis. Fiind un oras mare cu siguranta ca este si unul important.Astfel aici sa afla unul din aeroporturile din Romania, Traian Vuia, aeroport international, al treilea ca marime din tara. Deasemenea este unul dintre orasele in care se gasesc un numar important de universitati precum ( Universitatea de politehnica, Universitatea de Medicina si Farmacie Victor Babes etc).

Printre obiectivele turistice se numara: Muzeul militar, Palatul Dicasterial, Teantrul National, Muzeul de arta bisericeasca veche a Arhiepiscopiei Timisoara, Gradina Zoologica, Filarmonica de stat etc. In Muzeul militar puteti gasi peste 2.000 de obiecte muzeale: harti, machete ale unor monumente istorice, documente de epoca, fotografii, vestimentatie militara etc.

Palataul Dicasterial imita Palatul Medici din Florenta si a fost construit intre anii 1855-1860. Cladirea a fost mult timp cea mai mare constructie din Timisoara, fiind construita pe trei niveluri, la inceput avea 273 de birouri, 65 de celarii, 34 de camere pentru servitori, 34 de bucatarii, 27 de magazii, toate fiind grupate in jurul a trei curti interioare.

La subsolul Catedralei mitropolitane se gaseste Muzeul de arta religioasa veche al Arhiepiscopiei Timisoara. Aceasta adaposteste aproape 1.000 de obiecte de patrimoniu printre care se numara: icoanele de lemn, sticla si panza, obiecte de cult brodate, sculptate sau lucrate in metal, dar si carti religioase. Obiectele provin din biserici din Banat si dateaza inca din secolele XIV, XVI, XVII si XIX.. Icoana Sfantului Arhanghel Mihail din secolul al XVI-lea, este cea mai veche icoana din muzeu, creata pe lemn de la Jebel.

Filarmonica din Timisoara s-a constitui la 21 octombrie 1871, in urma initiativei unor iubitori de muzica cu sprijinul unor societati europene de prestigiu.Aici s-au petrecut unele dintre cele mai importante evenimente muzicale. La data de 8 decembrie 1871 a avut loc primul concert in care au fost interpretate doua lucrari vocale ample simfonice.

Locuri de cazare in Timisoara puteti gasi in hoteluri si pensiuni. Astfel Pensiunea Blues este situata pe o artera principala in cea mai importanta zona comerciala, la 5 minute de centru si Catedrala Mitroolitana. Hotelul Torontal se gaseste la intrarea in municipiul Timisoara pe drumul dinspre Vama Cenad.

Pensiunea Venus este situata la 5 minute de Spitalul Judetean. Va mai puteti caza si la alte pensiuni precum Giulia sau Park, ambele situate in centrul orasului sau Pensiunea Yasmine situata intr-o zona linistita a orasului, aproape de malul Begai. Un alt loc de cazare este la Hotelul Senator, langa aeroport la un kilometru de Timisoara sau Hotelul Perla in centrul orasului.

Mai multe informatii gasiti pe wikipedia.org sau descopera mai multe obiective turistice din Timisoara.