Descoperă Bucovina și Moldova
Descoperă Bucovina și Moldova

România este o țară frumoasă, iar noi vom susține acest lucru indiferent de părerile altora despre traiul aici, despre politică sau orice alt aspect negativ al patriei noastre. România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa atunci când vine vorba de peisaje și de patrimoniul cultural și tradițional pe care îl avem.

Iar pentru a te convinge de acest lucru este suficient să arunci o privire în Bucovina și Moldova. Aceste două regiuni din nord-estul țării sunt un etalon în ceea ce privește frumusețea turismului montan și religios.

Bucovina

În Bucovina te poți relaxa în Vatra-Dornei, o stațiune turistică montană care întrece în frumusețe multe alte locuri din România. Tot aici poți profita de minunățiile munților din apropiere pentru a participa la diferite drumeții și excursii și pentru a învăța mai multe lucruri interesante despre munții țării noastre.

Bucovina este locul ideal de vacanță, în orice anotimp, pentru turiștii activi, pasionați de munte și sport în aer liber, care doresc să se întoarcă seara în hotel mai bogați spiritual, mai sănătoși și cu mai mult chef de viață. Oamenii sunt primitori, condițiile de cazare excelente, iar peisajele depășesc orice ai mai văzut anterior.

Moldova

În Moldova trebuie să te mergi dacă te pasionează turismul religios și dacă te interesează câtuși de puțin istoria românilor. Numeroasele mănăstiri și biserici din zona Neamțului prezintă un interes major nu doar pentru turiștii din România, ci și pentru cei din străinătate.

Cetățile Neamțului și a Sucevei sunt doar două dintre obiectivele turistice istorice din zonă. Aici poți admira încă falnicele ziduri ridicate și apărate de strămoșii noștri cu sute de ani în urmă. Poți simți istoria în aer și aproape că poți auzi clinchetul armelor de luptă răsunând printre rândurile care descriu bătăliile și momentele istorice ce au avut loc între aceste ziduri.

Nu multe lucruri se pot compara cu o excursie în aceste regiuni atât de minunate ale României, motiv pentru care ar trebui să profiți de prima oportunitate care ți se ivește în cale. 

Citește și despre cele mai potrivite destinații din România pentru luna de miere.