Cazare Bacau

Filtre caret
Buget
Tip cazare
Stele
Zone
Facilitati
Facilitati in camera

Cazare Bacau

0 proprietati
Ne pare rău, nu s-au găsit unități de cazare după criterile selectate. Alegeți alte criterii de căutare.
Cazare Bacau

Bacau. Un oras in plina ascensiune economica si turistica, Bacaul ofera un prilej pentru fiecare vizitator de a invata cate ceva din istoria unui oras cu stramosi din comuna primitiva. Demografia a fost mereu in ascensiune, in prezent fiind reprezentata de comunitati de romani, rromi, maghiari, germani, ceangai, italieni si alte comunitati care nu depasesc 50 de persoane. Din punct de vedere confesional exista doua comunitati principale de ortodocsi, romano-catolici, iar restul confesiunilor nu depasesc 500 de adepti.

 

Bacaul este resedinta unuia dintre cele mai industrializate judete din Moldova, avand doua mari rafinarii de petrol situate langa orasele Onesti si Darmanesti. In orasul Bacau se afla o fabrica de avioane, companie ce activeaza in domeniul repararii si modernizarii avioanelor militare, fabricarii si repararii de echipamente hidraulice de aviatie, avioane usoare si echipamente militare terestre.

 

Educatia s-a dezvoltat odata cu infiintarea in 1961 a Universitatii Vasile Alecsandri si in 1992 a Universitatii particulare George Bacovia. Cele doua universitati ofera programe de pregatire in domeniul stiintelor prin specializari precum Inginerie, Litere, Stiinte Economice, Sport, Drept si Administrarea Afacerilor.

 

Conform Ministerului Turismului in Bacau exista 24 de unitati de cazare printre care 4 pensiuni si apartamente in regim hotelier de 2** (stele), 18 hoteluri, pensiuni turistice si apartamente de inchiriat de 3*** (stele) si o unitate de tip hotel de 4**** (stele).

 

Transportul rutier si aerian

 

Cu un aeroport international, drumuri nationale si europene si o gara cu legaturi feroviare internationale, Bacau se pozitioneaza ca un oras care ofera multiple cai de acces spre si din regiunea Moldova.

 

Aeroportul International George Enescu din Bacau a fost deschis traficului aerian public de calatori si marfa la data de 1 aprilie 1946. De atunci aeroportul a trecut prin transformari semnificative, fiind declarat aeroport international inca din anul 1975. In prezent, sunt efectuate zboruri regulate nationale si internationale spre Bucuresti, Iasi, Arad, Constanta si diferite orase din Italia, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Germania, Grecia si Ucranina. Pozitionarea aeroportului, in zona centrala a Moldovei, ofera accesul rapid spre Galati, Brasov, Suceava, Iasi, Piatra Neamt si Focsani.

 

Prin gara din Bacau trec doua trenuri internationale spre Bulgaria si Chisinau. De asemenea, este punctul de intersectie dintre magistrala Bucuresti si linia secundara spre Bicaz si ofera rute spre Bucuresti, Brasov, Suceava, Iasi si Constanta.

 

Transportul public este deservit de 10 linii de autobuz care acopera intreaga suprafata teritorial – administrativa a orasului Bacau. In principal, toate liniile au acelasi traseu, doar autobuzul numarul 22 are punctul de plecare de la Arena Mall.

 

Destinatiile nationale si internationale au punct de plecare cele doua autogari, Autogara Bacau si Autogara Massaro, unde numeroasele firme de transport privat pun la dispozitia clientilor rute de transport spre orase importante din România, Italia, Franta, Austria, Norvegia, Bulgaria si Spania.

Fiind un important nod rutier, Bacaul este traversat de mei multe drumuri nationale si europene, care fac legatura cu orase importante din tara si Europa.cel mai important drum european este E85, care traverseaza Europa de la nord la sud prin Lituania, Belarus, Ucraina, Romania, Bulgaria si Grecia.

 

Taxiurile sunt un mijloc de trasport rapid, astfel si Bacaul ofera firme de taxi care ofera preturi de la 1.5 RON/km. Se poate alege dintre Taxi Trans (0234.954), Taxi King (0234.557.788, 0758.111.444), Taxi Ansoma (0234.222.222, 0746.098.098) si Taxi CCB (0234.940, 0746.141.414).

 

Obiective turistice si institutii

 

Orasul de unde provin multe persoanlitati importante in istoria Romaniei, ofera obiective turistice importante printre care case memoriale, statui si lacasuri de cult dintre cele mai diversificate. In Bacau vizitatorii pot face un tur al celebrelor statui din oras incepand cu statuia lui Stefan cel Mare, ridicata de locuitori in 5 octombrie 1997, statuia lui Geroge Bacovia, ridicata in memoria neosimbolistul originar din Bacau, statuia lui Decebal, statuia lui Vasile Parvan, istoric si eseist roman, statuia lui Vasile Alecsandri, poet, dramaturg, membru fondator al Academiei Romane, statuia eroului Ciprian Pintea, statuia eroului Constantin Ene si terminand cu statuia lui Alexandru Voda, domnitor al Moldovei si Munteniei.

 

O alta oprire recomandata este la Complexul Muzeal Ion Borcea, unde se pot vizita Muzeul de Stiintele Naturii, Vivariul, Observatorul Astronomic si Casa Memoriala Ion Borcea. Muzeul de Stiintele Naturii ofera vizitatorilor o colectie de diverse subiecte prezentate prin exponate tridimensionale din patrimoniul muzeului. Tot aici se gaseste si sera care ofera o panorama a principalelor specii exotice cunoscute in prezent ca plante de apartament. Vivariul ofera posibilitatea de a cunoaste specii de pesti autohtone si exotice, pasari cantatoare si de ornament, rase de porumbei, reptile si amfibieni. O expozitie speciala o reprezinta cea de la Observator. Cei pasionati de univers, dar si cei care doresc sa afle mai multe despre acesta, pot vizita observatorul, unde expozitiile permanente despre galaxii, sisteme solare, instrumente folosite pentru observatiile astronomice si ultimele noutati pot fi descoperite. Planetariul aflat in interiorul acestuia ofera posibilitatea de a vizualiza bolta cerului din diferite regiuni ale planetei.

 

Casa celui care a fost cel mai important simbolist român, Geroge Bacovia, a fost deschisa publicului la 1 octombrie 1971. In casa din Bacau sunt pastrate numeroase obiecte de uz personal si piese de mobilier ce au apartinut poetului si sunt expuse manuscrise originale, documente si piese de patrimoniu.

 

Una dintre cele mai neconventionale cladiri din Bacau este Biserica Catolica Sf. Petru si Pavel. Finalizata in 2005, lacasul de cult modern este format din amfiteatru cu parter si doua etaje, o cupola imensa si altarul incadrat in semicerc de un grup statuar. Turla bisericii, inalta de peste 60 m, adaposeste un imens ceas electronic, care anunta din jumatate in jumatate de ora trecerea timpului.

 

Biserica Sfantul Ilie din Bacau este, de asemenea, o constructie recenta. S-a luat hotararea ridicarii bisericii chiar in noaptea de 22 decembrie 1989, cand Preasfintitul Ghenadie s-a aflat la spovedit crestinii din Bacau. In interiorul bisericii se pot admira deosebite picturi in stil bizantin.

 

 

Timp liber

 

Locurile de agrement si posibilitatile de petrecerea timpului limber ofera prilej pentru relaxare si destindere. Parcurile Cancicov si Trandafirilor ii asteapta pe iubitorii de natura intr-o adevarata zona verde unde localnicii si turistii pot admira specii de flori multicolore si arbori care ofera umbra in zilele calduroase. Insula de agrement a fost amenjata in 1967, iar astazi ofera o baza nautica, zona de plaja, terase si locuri de joaca pentru copii.

 

Teatrul Bacovia ofera spectacole, atât pentru cei mici cât si pentru cei mari. Cele doua sectiuni, Teatrul de Animatie si Teatrul Bacovia, prezinta reprezentatii inca din august 1948. Cinefilii sunt asteptati la cele doua cinematografe din oras. Cinema City si Cinema Dacia ofera filme noi romanesti si internationale in 9 sali dotate cu tehnologie moderna.

 

Cei mici au un festival special organizat pentru ei, care se intinde pe decursul a trei zile. In fiecare an, la inceputul lunii iunie, Festivalul Arlekin isi deschide portile cu o parada a scolilor si liceelor bacauane, iar pe scena special amenajata evolueaza elevi, artisti, trupe si ansambluri diverse. De asemenea, in fiecare an are loc la Bacau cel mai important eveniment muzical din Romania, Romanian top Hits – Music Awards.

 

Cei care doresc sa faca cumparaturi pot alege dintre cele trei centre comerciale, Mall Luceafarul, Hello Shopping Centre si Arena Mall, care isi asteapta vizitatorii cu o paleta larga de servicii, printre care magazine ale brandurilor cunoscute, cinematografe, restaurante, locuri de joaca pentru cei mici, cafenele si food-court.