Cazare - Zona Valea Oltului

Valea Oltului este una dintre traseele rutiere cele mai aglomerate si tranzitate din Romania. Aceasta zona a fost inca din timpul existentei Daciei un traseu strategic, care facea legatura intre Transilvania si Dunare, pentru mentinerea legaturilor cu zonele dinafara Daciei. Defileul Oltului este cel mai lung din Romania si este aflat intre Muntii Lotrului, Capatanii si Fagarasului.

Atractii turistice de pe Valea Oltului: Depresiunea Horezu sau Oltenia de sub munte, Muntii Cozia, Valea Lotrului, Manastirea de la Cozia, Muzeul Satului Bujoreni, Parcul Mircea cel Batran din RamnicuValcea, Hidrocentrala Turnu. Schitul Turnu.

Primul punct din defileu, in partea de sud a acestuia, il constituie resedinta judetului Valcea, asezata la altitudinea de 240 m. La cinci km nord de Ramnicu Valcea se afla satul Bujoreni, unde poti vizita Muzeul Satului Valcean, infiintat in 1971. Daca ai timp, poti merge pe Valea Cheii si la Muntele Cheia Stramba. Aceste trasee pornesc chiar de langa sat.

Statiunea balneoclimaterica permanenta Calimanesti-Caciulata fiind una dintre cele mai frumoase din tara,este situata la iesirea Oltului din Carpatii Meridionali este vestita pentru izvoarele de apa mineral. Ultima oprire pe acest traseu o poti face la 18 km de Sibiu, in satul Talmaciu, unde se afla ruinele cetatii Talmaciu.

Top destinatii

 
 

Ultimele unitati inscrise