Cazare - Zona Valea Cernei

Situata in judetul Caras-Severin, Valea Cernei ascunde de-a lungul ei numeroase locuri mirifice precum si cea mai veche statiune turistica din Romania – Baile Herculane, vestita prin miracolul apelor sale termale.

Cascada Cernei aici se afla un stavilar apa fiind drenata pe un canal al uzinii electrice din Herculane .Pe marginea acestui canal a fost amenajata o ruta turistica: 7 Izvoare Calde; Strandul termal cu acelasi nume; Lacul de acumulare Prisaca; Cascada Scarisoara; Peretele Piatra Puscata; Izvoarele de apa plata isi au originea din Pestera Izverna traverseaza intregul masiv muntos; Cascada Mosului se afla in Peretele Inalat; Fantana Mosului - Traseu ( vechea zona de granita austro-ungara) - Valea Piatra Vinata - sat Gornenti sau Fantana Mosului - Balta Cerbului . La intoarcere se poate cobori si pe traseul Fantana Mosului - piriul Rosetu .

Mai puteti vizita Cheile Bobotului unde se afla si cascada Bobot pe riul Cerna, Cheile Corcoaiei cea mai salbatica si mai impresionanta priveliste din traseu dar si Lacul lui Iovan.

Alege o localitate din zona Valea Cernei: