Cazare - Tinutul Secuiesc

Tinutul Secuiesc se intinde pe teritoriul din partea estica si sud-estica a Transilvaniei, locuit in majoritate de secui (maghiari) si cuprinde cea mai mare parte din judetele Covasna si Harghita, precum si o parte din judetul Mures.

Pe langa acestea, zona are un patrimoniu arhitectural si cultural bogat, dintre care enumeram biserica fortificata de la Darjiu, capela Sf. Stefan din Sanzieni (unul dintre cele mai vechi edificii religioase din tara) sau Muzeul Ciucului.

Dintre obiectivele culturale foarte cautate de turisti sunt Biserica din Deal de la Sighisoara dar si Biserica de la Delnita. Nu ratati binecunoscuta zona turistica Lacul Rosu - Cheile Bicazului , unica in Romania; Lacul Rosu (aflat la 30 km de Gheorgheni si 30 km de Bicaz); Lacului Sfanta Ana (pe DJ Bixad-Targu Secuiesc, 3 ore de Baile Tusnad). Puteti face apoi o drumetie prin Cheile Bicazului cu pereti abrupti numite local “Pietre”: Piatra Altarului, Piatra Arsitei, Piatra Glodului, Piatra Singuratica. Vizitati Cetatea Sighisoarei unde pot fi admirate obiective turistice importante precum: Turnul cu Ceas, Casa Vlad Dracul dar si Pasajul Scarilor din Sighisoara.