Cazare - Zona Moldova

Zona geografica Moldova cuprinde judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati. Relieful Modovei consta in zone de campie - Campia colinara a Moldovei si podis - Podisul Barladului, ce se preteaza culturilor agricole, si munti - Carpatii Orientali.

Manastirile din nordul Moldovei sunt cele mai importante puncte de atractie ale acestei regiuni, la care se adauga Catedrala Mitropolitana si Biserica Sf.Nicolae din Iasi si alte case memoriale si muzee.

Zona Moldovei dispune de numeroase posibilitati de recreere, printre care practicarea sporturilor nautice pe fluviul Dunarea si lacurile Brates sau Balta Catusa, sporturilor de iarna in statiunile Vatra Dornei sau Durau, alpinism pe versantii muntilor, plimbarea pe trasee montane si multe altele. Monumente istorice de vizitat in Moldova sunt: Cetatea Neamt din Targu Neamt, Palatul Cnejilor in Masivul Ceahlau, Cetatea medievala de la Gadinti - Roman. Cei care vor sa se trateze pot opta pentru statiunea statiunea Durau, Slanic Moldova. Desigur, sa nu uitam si de o minunatie naturala in inima Muntilor Ceahlau - Cascada Duruitoare.