Cazare - Lunca Dunarii

Lunca Dunarii este zona care reprezinta de fapt albia superioara a Dunarii. Vestitul pod care desparte Romania de Bulgaria pe la Giurgiu este Podul Prieteniei. Orasele-port la Dunare din aceasta zona sunt Drobeta-Turnu Severin, Corabia, Oltenita, Giurgiu, Calarasi, Turnu Magurele si Calafat.Singurul pod din acest sector este: Podul Prieteniei (dintre Giurgiu ÅŸi Bulgaria).

Aceasta unitate regionala grefata pe un sistem hidrografic de mari dimensiuni este totodata si un element de legatura intre unitatile conexate: Muntii Banatului, Podisul Mehedinti, Podisul Getic, Campia Romana, Podisul Dobrogei, Delta Dunarii si chiar Marea Neagra. Totodata spre Dunare “graviteaza” si spatii mai indepartate, direct sau indirect, prin intermediul retelei hidrografice regionale si continentale (sistemul Rin-Main-Dunare).

Cursul Dunarii poate fi subdivizat in patru sectoare astfel: de la Bazias la Portile de Fier, de la Portile de Fier la Calarasi, de la Calarasi la Braila si in aval de Braila.

Sectorul Bazias-Portile de Fier se numeste si Defileul Dunarii; schimbarea profunda a caracteristucilor cursului Dunarii are loc in dreptul barajului de la Portile de Fier.

Alege o localitate din zona Lunca Dunarii: