Cazare - Traseul Bran, Moeciu, Rucar

Moeciu este o zona muntoasa aflata in judetul Brasov, la doar 10 km de castelul Bran, aceasta se diferentieaza de celelalte statiuni turistice prin frumusetea locului, aerul curat si peisajele naturale care te indruma la drumetii.

Fata de municipiul Brasov, care este resedinta judetului Brasov, comuna Moeciu este situata la 28 de km pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel si Pitesti, fiind una dintre cele mai vechi cai de comunicatie de pe teritoriul romanesc, cunoscuta chiar inainte de ocuparea Daciei de catre romani, in anul 106 dupa Hristos. Ca atractii turistice Moeciu se distinge prin stancile din Cheile Gradistei, Muzeul Satului Branean, vama Branului, cheile si pestera Dambovicioarei, cetatea Rasnov sau va puteti petrece timpul liber prin a face drumetii sau puteti opta pentru trasee montane, calarie, etc

Culoarul Bran-Rucar (1254 m) reprezinta una dintre principalele axe turistice de legatura intre partile centrala si sudica ale tarii. Predomina ca atractii turistice cele naturale de mare spectaculozitate: forme carstice (cheile Dambovicioarei, Ghimbavului, pesterile Dambovicioara, Ursilor, abruptul vestic si nord-vestic al Bucegilor). Ca vestigii istorice se remarca ruinele unor castre romane si fortarete feudale: Podul Dambovitei, castelul Bran care prin atmosfera medievala autentica pe care o degaja, este asociat cu celebra legenda a vampirului Dracula.