Varful Pietrele doamnei - Campulung Moldovenesc - Muntii Rarau« inapoi

Muntii Rarau - Giumalau constituie o zona turistica de mare importanta in cadrul Carpatilor Orientali fiind formata din doua masive strans legate a caror importanta pentru turism deriva din urmatoarele aspecte: -varietatea peisajelor naturale impuse de relief si vegetatie; -accesibilitatea determinata de prezenta culoarelor de vale ce incadreaza cele doua masive montane. Aici se gasesc doua centre turistice de mare insemnatate ce se afla la periferie (Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei), ce constituie puncte de plecare pentru principalele fluxuri de turisti. Muntii Rarau-Giumalau fac parte din Muntii Bucovinei fiind situati in nordul Carpatilor Orientali in bazinele hidrografice superioare ale Moldovei si Bistritei.

Inalte de 70 metri, Pietrele Doamnei se afla la o altitudine de 1634 m, la mica distanta de cabana Rarau. Impreuna cu zona inconjuratoare formeaza o rezervatie complexa (890 ha) care atrage an de an numerosi iubitori ai naturii. Peisajul salbatic, formele bizare ale stancilor au invaluit aceste locuri in aburul misterios al legendelor.

Legenda locului precizeaza ca pe la anul 1541, in cea de-a doua domnie a lui Petru Rares, ajungand aproape de culmile Raraului (care pe atunci se numea Todirescu), domnitorul si-ar fi lasat aici sotia, fiul si o parte din avere. Tatarii care au atacat pestera comorilor, nu au reusit sa patrunda in ea, deoarece o gramada de bolovani s-a prabusit asupra lor, ingropandu-i. Asa a scapat familia domneasca de navala tatarilor, dar cu pretul bogatiilor ce au ramas inchise pentru totdeauna in maruntaiele pamantului. Asa ca oamenii de pe aceste meleaguri i-ar fi spus de atunci Todirescului ``Rarau`` (de la numele domnitorului), iar stancile care au ajutat-o pe doamna sa scape cu viata au fost numite ``Pietrele Doamnei``.

Sursa:  ro.wikipedia.org/

Alte obiective turistice: