Turnul Chindiei – Targoviste« inapoi

Turnul Chindiei se afla pe Calea Domneasca nr. 181 in partea de nord-vest a Curtii Domnesti din localitatea Targoviste langa Gradina Zoologica si Parcul Chindia. Turnul este emblema orasului Targoviste, fiind cunoscut si ca Turnul Chindia. Turnul Chindiei este construit in secolul al XV-lea de catre domnitorul Vlad Tepes, in timpul celei de-a doua domnii. Acesta face parte din ansamblul de monumente Curtea Domneasca.


Turnul a fost construit pentru scopuri militare, cladirea servind drept punct de paza, foisor de foc, dar si pentru stocarea tezaurului.
Constructia este facuta pe 3 etaje si are o inaltime de 27 m. Este alcatuit dint-o baza de forma unui trunchi de piramida din piatra, din care se ridica un corp cilindric din caramida al carui diametru masoara 9 m. Accesul pana la partea superioara a turnului se face cu ajutorul unei scari interioare, in spirala, situata pe axul vertical al constructiei.


Turnul Chindia este cel mai important obiectiv turistic al orasului Targoviste; anual aici vin mii de turisti pentru a-l vedea. Din punct de vedere administrativ, Turnul Chindiei se afla sub tutela Complexului National Muzeal „Curtea Domneasca” Targoviste.

Coordonate GPS
Lat: 44º55'54"N, Lon: 25º27'27"E
 

Alte obiective turistice: