Statiunea Vatra Dornei judetul Suceava« inapoi

Statiunea Vatra Dornei este supranumita si "Perla Bucovinei" datorita frumusetei acesteia si a zonei geografice in care se alfa. Statiunea este situata la o altitudine de 802m in Depresiunea Dornelor la o distanta de circa 40 km fata de Campulung Moldovenesc si 90 km fata de Bistrita Nasaud.


Statiunea Vatra Dornei este cunoscuta ca o statiune montana agreata de turisti in special pe timpul iernii, cand aici se practica sporturile de iarna pe partiile amenajate. Aceasta este cautata si pe timpul verii de turistii iubitor de munte care doresc sa se odihneasca la aer curat sau sa faca drumetii montane.. Pentru varstnici statiunea ofera tratamente naturiste de refacere a sanatatii prin: izvoarele cu apa minerala carbogazoase, namolul de turba din zona Poiana Stampei, izvoarele termale, bicarbonatate, calcice, magnezice si sulfuroase sau mofete naturale de saruri de mare puritate si concentratie de CO2.

Zona mai este cunoscuta datorita numeroaselor izvoare de apa minerala care , in unele locuri sunt exploatate la: Poiana Negri, Sarul Dornei si Floreni.

 

Foto by: Calatoresc.ro

Alte obiective turistice: