Statiunea Straja - Hunedoara« inapoi

Statiunea turistica Straja din judetul Hunedoara, este localizata la o altitudine de 1445 de metri, in zona Valea Jiului, , in inima Muntilor Vâlcan . Statiunea se afla la aproximativ 8 km de municipiul Lupeni. Documentele stravechi mentioneaza existenta localitatii inca din anul 1219.


In anul 2002 potrivit H.G. 1110 din 20 octombrie 2002 localitatea Straja a fost declarata statiune turistica. In  prezent Straja a devenit o statiune turistica vizitata de iubitorii de natura si munte atat vara cat si iarna la partile de schi de aici.  Complexul turistic este format din peste 200 unitati de cazare incepand de la pensiuni sau vile pana la cabane sau case de vacanta.


Statiunea turistica Straja dispune in prezent de 7 pârtii de schi, fiecare avand instalatie de transport pe cablu –teleschi, din care 4 dintre acestea sunt dotate cu nocturna, numai buna pentru cei care doresc sa se bucure de zapada pentru mai multe ore.


Pentru cei care ajung aici , e bine de stiut ca in statiunea Straja exista un serviciu public Salvamont si un detasament de Jandarmerie Montana ce asigura atât ordinea in statiune si acordarea primului ajutor in caz de accidente. Acestia pot fii apelati la serviciul de urgenta national 112.
 

Alte obiective turistice: