Rezervatia de zimbri de la Hateg - Hunedoara« inapoi

Rezervatia de zimbrii se afla la o distanta de 3 kilometri de orasul Hateg in padurea Slivut. Aceasta se intinde pe o suprafata de 50 de hectare, acoperite cu paduri de carpeni, stejari si brazi fiind cea mai cunoscuta din tara. Din pacate, timp si oamenii si-a pus amprenta pe aceasta rezervatie care si-a pierdut stralucirea de altadata.


„Rezervatia de zimbrii Hateg Slivut este primul loc din Romania unde zimbrul European si-a facut reaparitia acum 46 de ani, la 12 noiembrie 1958 cand o pereche de zimbrii a fost adusa din Polonia. In 1963 au mai fost aduse inca doua exemplare de zimbrii tot din Polonia. La ora actual exista 6 zimbri: 3 femele, un mascul si 2 vitei. Tarcul de zimbri are o suprafata de 5 ha.”


Conform celor care au vizitat rezervatia recent (2012) „Imaginea rezervatiei nu mai este ceea ce a fost candva, iar noroiul sau mizeria din tarc taie mult din grandoarea zimbrilor. In plus, animalele sunt ferite de ochii vizitatorilor, tarcul lor fiind inconjurat cu gard de beton, inalt, in care doar cateva ferestre ofera o mai buna vizibilitate.” ( jurnaldecalatorii.wordpress.com )
 

Alte obiective turistice: