Muzeul de Istorie a Moldovei din Iasi« inapoi

Muzeul de Antichitati si Muzeul Municipal stau la baza Muzeului de Istorie a Moldovei, care a fost infiintat in anul 1916.  Din anul 1954, Muzeul a primit spatiu in aripa vestica a Palatului Culturii, la parter.

Expozitia permanenta este desfasurata in spatiul a 20 de sali, pe o suprafata totala de 1470 mp. In afara de expozitia permanenta de la Palatul Culturii, Muzeul de Istorie a Moldovei administreaza, de asemenea, urmatoarele obiective muzeale: Muzeul Unirii, de pe Strada Alexandru Lapusneanu nr. 14, din Iasi, Muzeul Memorial "Mihail Kogalniceanu" situat pe strada Mihail Kogalniceanu nr. 11, din Iasi, Palatul Memorial "Al. I. Cuza" de la Ruginoasa, 63 km de Iasi, pe soseaua Iasi-Pascani, precum si Rezervatia Arheologica de la Cucuteni, din comuna Cucuteni, judetul Iasi, la 10 km de orasul Targu Frumos.

Muzeul de Istorie a Moldovei este un muzeu de rang national, dispunand de o colectie de peste 30.000 de piese ilustrative pentru viata comunitatilor umane care au trait in spatiul est-carpatic cuprinzand epoci precum paleolitic (unelte, arme de silex, oase de animale de la Valea Lupului, Mitoc, Ripiceni, Ceahlau), neolitic, epoca bronzului (ceramica, unelte din culturile Monteoru, Costisa, Noua), epoca fierului, civilizatia geto-dacica din Moldova, epoca medievala si moderna si contemporana.

Muzeul dispune de depozite si biblioteca proprie, precum si de o sala de expozitii temporare ce poarta numele lui  Orest Tafrali, ctitorul Muzeului de Antichitati.

Sursa: ghidulmuzeelor.cimec.ro
 

Alte obiective turistice: