Manastirea Zamca - Suceava« inapoi

Manastirea Zamca este un complex medieval fortificat care a avut anterior rol de manastire armeneasca, fiind considerat in prezent cel mai important edificiu religios construit de comunitatea armeneasca din orasul Suceava. Aceasta se gaseste pe strada Zamca si este una dintre cele mai importante manastiri ale orasului Suceava


Complexul medieval Zamca a fost construit in anul 1606 de armenii refugiati in Moldova inca din secolul al XIV-lea. Ridicata pe un platou din partea de vest a orasului, constructia ocupa o buna pozitie strategica. Complexul este inchis cu ziduri de forma unui patrulater neregulat (trapezoidal), intarite cu contraforturi interioare si exterioare, fara turnuri de aparare.


Construirea manastirii

Cercetarile arheologice efectuate aici in perioada 1954-1956 au atestat ca nivelul de fondare al zidurilor bisericii, ale cladirii de vest, precum si zidul de incinta apartin perioadei istorice a primei jumatati a secolului al XVII-lea. Ele au infirmat unele pareri in legatura cu existenta aici a unei manastiri in secolul al XV-lea si s-a precizat ca actualele constructii au fost ridicate in secolul al XVII-lea.


Sursa : ro.wikipedia.org

Alte obiective turistice: