Cheile Varghisului - Covasna« inapoi

 

Cheile Varghisului este o rezervatie naturala mixta protejata national care se intinde atat pe teritoriul judetului Covasna cat si pe teritoriul judetului Harghita. Cheile sunt situate in nordul Muntilor Persani  in sudul Harghitei si este strabatuta de catre Valea Varghisului pe de-o parte si de alta aflandu-se foarte multe pesteri, cea mai cunoscuta fiind Pestera Orban-Balasz, pesteri in care dainuieste cea mai mare colonie de lilieci din Carpatii Orientali. 

 

Aceste chei constituie o zona foarte atragatoare pentru cei carora le place sa strabata muntii la picior si cu cortul in spate, insa este bine de stiut asezarea campingului se face doar in zonele permise una dintre ele fiind Poiana Koalja, iar alpinismul in zonele sigure stabilite si omologate.  Stancile de dimensiuni imense si paraurile reci de munte care curg lin te vor face sa uiti de toate probleme si sa te bucuri de grandoarea locului.

 

Cheile pot deveni foarte periculoase pentru cei care nu respecta aceste reguli, iar accesul catre acestea este contracost catre Asociatia Speo-Turistica Baraolt. Drumul catre rezervatie poate fi strabatut pe DN13A Miercurea Ciuc – Vlahita catre DJ132 si pe DN12 Sfantu Gheorge – Bodoc spre DJ122 si DJ131 spre satul Varghis.

Alte obiective turistice: