Biserica Evanghelica - Sibiu« inapoi

 

Una dintre cele mai impresionante ÅŸi frumoase cladiri ale Sibiului, Biserica Evanghelica, a fost ridicata in secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserica romanica din secolul 12. In 1471 au avut loc lucrari de transformare a edificiului. Astfel capela ÅŸi sacristia au fost marite ÅŸi a fost ridicata o tribuna deasupra navei sudice. In 1488 a fost adaugata o capela din care se pastreaza doar peretele vestic. 

Avand o inaltime de 73,34 m, turnul bisericii Evanghelice este cel mai inalt din Transilvania. Cele patru turnulete pe colturi semnifica dretul de condamnare pe care il avea oraÅŸul. Edificul in stil gotic este format dintr-un cor poligonal compus din trei travee, un transept spre vest, apoi o nava centrala ÅŸi cele doua laterale, ÅŸi turnul masiv format tot din trei nave. Biserica dispune de o orga, cea mai mare din sud-estul Europei.

Pe peretii laterali interior sunt prezente grupuri de epitafuri mari din piatra datand din sec. XVII ÅŸi XVIII. Baldachinul de piatra se afla pe partea stanga, iar in zona centrala gasim o o cristelnita de dimensiuni gigantice realizata in 1438 de meÅŸterul Leonardus. Altarul actual dateaza din secolul XIX. In biserica pot fi admirate piese de mare valoare, chiar daca o serie de vase de cult din argint aurit, opere ale unor vestiri meÅŸteri sibieni, nu sunt accesabile publicului.

Alte obiective turistice: