Biserica Evanghelica - Reghin« inapoi

Biserica Evanghelica este cea mai veche biserica din Reghin fiind construita incepand cu anul 1330 in stil gotic. Se afla pe strada Calarasilor la numarul 1 in localitatea Reghin.

Biserica Evanghelica are un plan bazilical cu trei nave, un altar poligonal si un turn cu inaltimea de 47 metri. Cele patru turnulete de pe colturi sunt dovada dreptului de judecata pe care orasul Reghin il dobandeste in 1551. Corul, boltit pe ogive, precum si nava laterala sudica, poarta amprenta fazei gotice de constructie.

De asemenea, o consola ornamentala de mari dimensiuni menita sa sustina scara spiralica de acces la balcon si tabernacolul din cor sunt detalii arhitecturale care s-au pastrat din prima faza de constructie. Un alt element valoros din punct de vedere artistic, aflat pe latura sud- estica a bisericii, este ancadramentul in arc frant al unei ferestre gotice timpurii decorata cu figurile sculptate ale ctitorilor. Se pare ca aceasta fereastra a apartinut initial registrului superior al navei principale.

Alte obiective turistice: