Biserica din Deal - Cetatea Medievala din Sighisoara« inapoi

Biserica din Deal este unul dintre cele mai importante monumente arhitecturale din Cetatea Sighisoarei, dar si unul dintre cele mai reprezentative edificii ecleziastice in stil gotic din Transilvania.

A fost ridicata in perioada 1345-1525 de tip hala cu un turn masiv plasat pe latura vestica. Forma asimetrica a turnului este rezultatul inglobarii unui vechi donjon al cetatii in masa zidariei.

O serie de elemente arhitecturale incadreaza Biserica din Deal in stilul gotic: corul prelung, boltile pe ogive in retea, ferestrele cu deschideri in forma de arc frant, decorate cu profiluri din piatra traforata, contraforturile care sustin zidurile exterioare, deschiderea si profilul bogat al ancadramentelor portalurilor. La exterior, pe latura sud-estica a corului, se pastreaza sculpturi care alcatuiau probabil o scena mai ampla a inchinarii magilor. Acestea sunt cu atat mai valoroase cu cat se numara printre putinele sculpturi gotice in piatra din Transilvania.

Biserica din Deal este o atractie atat pentru turistii care vin sa viziteze Cetatea Medievala Sighisoara, cat si pentru localnici.

Alte obiective turistice: