Pestera Ursilor - Pietroasa« inapoi

Una dintre cele mai cunoscute si vizitate obiective turistice din Muntii Apuseni, Pestera Ursilor atrage un numar impresionant de turisti anual. Fosta vizuina de ursi, de unde ii vine si numele, a fost descoperita recent si amanejata intr-un timp scurt, iar apoi deschisa pentru publicul larg.


Formatiunile calcaroase pe care le intalnesti, peretii parca de ceara, incearca sa-ti explice singuri povestea si transformarile pe care le-am trait de-a lungul anilor, insa ghidul turistic care este prezent pentru grupuri de 50-100 persoane va aduce completari si detalii la toate nelamuririle privitorului. In cazul in care nu esti in grup organizat, va trebui sa citesti singur intreaga poveste despre cum a fost descoperita pestera si alte detalii.


Programul este de la ora 10.00 – 17.00, lunea fiind inchis.
Pretul biletului este unul acceptabil pentru ceea ce iti ofera: 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii.

Cu siguranta daca vrei sa-ti iei cu tine acasa cateva poze sau o mica filmare ca sa le ai amintire peste ani, va trebui sa platesti.


Amenajarea care a fost facuta pentru a permite vizitatorului sa observe detalii precum ursul ,,blocat” sau ,,lumanarile” formate de-a lungul anilor, dar cu toate acestea, pestera nu poate fi vizitata in intregime. Cu siguranta vei ramane impresionat.


Atentie: pestera fiind situata pe un deal, trebuie sa urci pe o poteca pavata, iar pe margine scrie ATENTIE VIPERE!


Acces: - Oradea – Pestera Ursilor 86 km (DN 76)
              - din Oradea cu autobuze pana in Pietroasa

Foto by: flickr.com


 

Alte obiective turistice: