Obiective turistice in Sibiu

Biserica Evanghelica - Sibiu

Biserica Evanghelica - Sibiu

Una dintre cele mai impresionante ÅŸi frumoase cladiri ale Sibiului, Biserica Evanghelica, a fost ridicata in secolul XIV, pe locul unde exista o veche biserica romanica din secolul 12. In 1471 au avut loc lucrari de transformare a edificiului. Astfel capela ÅŸi sacristia au fost marite ÅŸi a fost ridicata o tribuna deasupra navei sudice. In 1488 a fost adaugata o capela din care se pastreaza doar peretele vestic.
Biserica Dintre Brazi - Sibiu

Biserica Dintre Brazi - Sibiu

Biserica dintre Brazi poarta hramul Sfiintii Apostoli Petru si Pavel. Lacasul de clut a fost ridicat intre anii 1778-1788 pe un teren dobandit de catre episcopul Inocentiu Micu-Klein. Este cel mai vechi lacas de cult construit de Biserica Romana Unita cu Roma in Sibiu.
Biserica din Groapa - Sibiu

Biserica din Groapa - Sibiu

Amplasata pe valea raului Trinkbach, de unde si de numirea de biserica din groapa, locasul de cult a fost ctitorit de Stana, vaduva lui Hagi Petru Luca. Aceasta a fost ridicata intre anii 1788-1789 in cartierul Iosefim, fiind una dintre primele biserici ortodoxe din Sibiu. In urma unui cutremur din 1802 biserica a fost refacuta din temelii de bogatul negustor Hagi Constantin Popp, care era casatorit cu fiica Stanei Hagi Luca.
Transfagarasan

Transfagarasan

Drumul DN7C, avand una dintre cele mai mari altitudini din Europa, 2042 de metri, se intinde pe doua benzi de circulatie avand o lungime de 92 de kilometri, iar pe intreaga suprafata sa exita 27 de viaducte si poduri. Tot pe Transfagarasan se gaseste cel mai intins tunel ca suprafata din tara (887 metri), situat intrea Caprea si Balea Lac, strabatand muntele Paltinul.
Biserica Sfanta Treime - Sibiel - Sibiu

Biserica Sfanta Treime - Sibiel - Sibiu

Biserica Sfanta Treime din Sibiel este un monument istoric datorita naosului unic, cu nise semicirculare si fresce, motivelor biblice si liturgice tipic bizantine si a reprezentarilor unor papi.
Cascada Balea Lac – Brasov

Cascada Balea Lac – Brasov

Cunoscuta si sub denumirea de Urlatoarea Balei, Cascada Balea Lac este situata in muntii Fagaras, la peste 1200 de metri altitudine, intre varfurile Moldoveanu si Negoiu.
Vulcanii noroiosi - Hasag - În apropierea orașului Sibiu

Vulcanii noroiosi - Hasag - În apropierea orașului Sibiu

Vulcanii noroiosi – Hasag. În apropierea orașului Sibiu, la 21 km, se află Vulcanii Noroioși de la Hășag, o rezervație geologică pe depozite samatiene. Pe valea pârâului Visa se observă trei conuri de mărimi diferite, cel mai mare cu un diametru de 50 m și o înălțime ...