Obiective turistice in Mamaia

Geamia Hunchiar

Geamia Hunchiar

Geamia Azizia sau Geamia Hunchiar poarta numele sultanului Abdul Aziz, ctitorul acestui lacas de cult musulman. Simbol al islamului la Constanţa, moscheea se afla intr-o zona protejata a orasului, sit arheologic.
Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii s-a infiintat in 1958, odata cu deschiderea Acvariului Constanta. Ulterior au mai fost construite Observatorul astronomic, Planetariul, Delfinariul si Muzeul Marii.
Muzeul de Sculptura Ion Jalea Constanta

Muzeul de Sculptura Ion Jalea Constanta

Muzeul Ion Jalea a fost pus in functiune in anul 1968, cu lucrarile donate de artist si cuprinde sculptura (108 lucrari), statui, busturi, reliefuri dar si desene completate de schite.
Muzeul Arheologic Histria

Muzeul Arheologic Histria

Cetatea Histria a fost descoperita de Vasile Parvan, in 1914. Este datata in sec. VII a.Ch. si a functionat pana in sec. VII p.Ch unde sunt expuse atat piese de arheologie greaca, romana cat si bizantina, provenind din cercetarile de la Histria dar si din imprejurimi: podoabe, amfore, inscriptii, basoreliefuri elenistice, vase ceramice, sticla, opaite, documente epigrafice.
Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol

Lacul Siutghiol, situat in judetul Constanta, are o lungime de 7,5 km si o latime de 2,5 km. Denumirea lacului in folclorul locat este "Ghiolul Mare", insa numele este de origine turca.
Muzeul de Arta Populara Constanta

Muzeul de Arta Populara Constanta

Expozitia de baza cuprinde toate genurile artei populare repartizate pe zone etnografice, muzeul avand caracter national. Cladirea muzeului dateaza din 1893 si este monument de arhitectura.
Planetariul

Planetariul

Proieroiector Zeiss model ZKP1 si ZKP2, sunt aparate astronomice auxiliare, instrumente pentru observatii, lunete si telescopsi sunt patrimoniu tehnic al Planetariuluu ce inaugurat in anul 1969.
Acvariul din Constanta

Acvariul din Constanta

Acvariul din Constanta a fost infiintat la 1 Mai 1958 amenajat intr-o cladire cu o vechime de peste 90 de ani, proiectat de arhitect A. Bernovschi. In fiecare an peste 500.000 de vizitator il viziteaza.
Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso

Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso

Statuia poetului roman Ovidius Publius Naso a fost realizata in anul 1887 de catre sculptorul italian Ettore Ferrari (1849-1928), acelas sculptor care a creat statuia lui Abraham Lincoln din New York, monumentul lui Garibaldi din Rovigo-Italia, statuia lui Ion Eliade Radulescu din Bucuresti sau statuia lui Giordano Bruno din Roma.
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie adaposteste obiecte de arta antice, protectoarea cetatii Tomis, colectii apartinand culturii Hamangia, statuia sarpelui Glycon (o divinitate asiatica), statuia de marmura a zeitei Fortuna, impreuna cu Pontos, zeul Marii Negre)
Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia

Statiunea Mamaia este pozitionata in extremitatea sud-estica a Romaniei pe fasia de litoral, respective in nord estul orasului Constanta. Se afla intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol la 6 - 8 metrii deasupra nivelului marii.
Muzeul Marii Constanta

Muzeul Marii Constanta

Muzeul Marii este pozitionat in incinta Delfinariului. Acesta are o bogata colectie de animale acvatice provenite din oceanul planetar (specii de scoici, familii de corali, melci de portelan din apele Africii de vest, stele si arici de mare, pesti) este prezentata sub forma de microdiorame si vitrine transparente.
Muzeul Marinei Romane Constanta

Muzeul Marinei Romane Constanta

In cadul Muzeul de Istorie Militara sunt prezentate colectii de arme albe si de foc, din diferite perioade istorice, armament de artilerie si aparate optice, harnasament si uniforme originale, elemente de camuflaj militar si tehnica de transmisiuni, precum si documente sau obiecte personale ale militarilor dobrogeni.
Edificiul Roman cu Mozaic

Edificiul Roman cu Mozaic

Edificiul, ridicat probabil spre finele secolului al II-lea p.Ch., a fost marit in secolele urmatoare. Pavimentul s-a realizat prin secolul al IV-lea si intregul ansamblu, cu reparatii succesive, a functionat pana la inceputul secolului al VII-lea.
Farul genovez

Farul genovez

A fost construit intre anii 1858-1860, pentru a ne aminti de negustorii genovezi care au facut negot la Pontus Euxin in perioada secolului 13. Farul este inalt de 8 metri, octogonalsi in varf are o cupola de metal.
Biserica Greaca Metamorphosis (Schimbarea la fata)

Biserica Greaca Metamorphosis (Schimbarea la fata)

Biserica Greaca este o biserica care are hramul "Schimbarea la Fata" si este construita prin contributia comunitatii grecesti din oras primind primit aprobarea sultanului Abdul Aziz.
Cazinoul din Constanta

Cazinoul din Constanta

Construit in 1909, a fost inaugurat in august 1910 cu designul origina realizat de architectul Daniel Renard, primul sau proiect fiind realizat in 1903, iar in 1905, architectul Petre Antonescu a realizat un al doilea proiect dar primul proiect a fost ales.
Observatorul Astronomic si Statia Solara

Observatorul Astronomic si Statia Solara

Colectia muzeului detine instrumentar stiintific cu functie muzeala, care permite cercetarea sistematica a diferitelor fenomene astronomice.
Delfinariu din Constanta

Delfinariu din Constanta

Delfinariul din Constanta si-a deschis usile pentru prima oara la 1 iunie 1972, constituind prima forma muzeistica de acest tip din tara noastra si prima din Sud-Estul Europei la aceasta data. Expozitia prezinta lumea cetaceelor ce traiesc in diverse medii.
Muzeul Portului Constanta

Muzeul Portului Constanta

Muzeul is desfasoara activitatea in cladirea cunoscuta, in perioada decembrista, sub numele de Cuibul Reginei sau Pavilionul Regal, ce este localizata pe fostul dig de intrare in port care a fost proiectata si realizata de inginerii portului Constanta sub directa indrumare a lui Anghel Saligny, intre anii 1909 - 1910.
Aqua Magic Mamaia

Aqua Magic Mamaia

Este un proiect realizat in premiera in Romania si care poate primi zilnic aproximativ 2.500 de vizitatori.Are o acoperiere de 27.200 mp si este amplasat in dreptul zonei de acces spre Teatrul de Vara, Aqua Magic este dotat cu instalatii moderne, piscinele, toboganele, caderile de apa si bazinele insumand o suprafata activa de 4.000 mp apa.
Microrezervatia de Animale si Voliera de Pasari Exotice si Decorative

Microrezervatia de Animale si Voliera de Pasari Exotice si Decorative

Infiintata in anul 1983 microrezervatia este destinata celor mai reprezentative animale din Dobrogea, in special din Delta Dunarii. In voliera, sunt expuse pasari cantatoare si decorative, autohtone si exotice. Se remarca papagalii si pasarile declarate monumente ale naturii.