Obiective turistice in judetul Suceava

Statiunea Vatra Dornei judetul Suceava

Statiunea Vatra Dornei judetul Suceava

Statiunea Vatra Dornei este supranumita si "Perla Bucovinei" datorita frumusetei acesteia si a zonei geografice in care se alfa. Statiunea este situata la o altitudine de 802m in Depresiunea Dornelor la o distanta de circa 40 km fata de Campulung Moldovenesc si 90 km fata de Bistrita Nasaud.
Manastirea Humor - Gura Humorului

Manastirea Humor - Gura Humorului

Manastirea Humor (denumita uneori si Manastirea Humorului) este o manastire ortodoxa din Romania, construita in anul 1530 in satul Manastirea Humorului din comuna omonima (aflata in prezent in judetul Suceava) de catre marele logofat Toader Bubuiog.
Cetatea Scheia - Suceava

Cetatea Scheia - Suceava

Cetatea Scheia, intalnita si sub denumirea de Cetatea de Apus a Sucevei, este o cetate in ruine aflata in partea de nord-vest a orasului Suceava pe strada Mihail Sadoveanu. Ea se afla localizata la marginea unei paduri aflate pe un pinten terminal al dealului Septilici, la o inaltime de peste 80 m fata de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea intreaga vale nordica a Sucevei.
Muzeul lingurilor din Campulung Moldovenesc

Muzeul lingurilor din Campulung Moldovenesc

Muzeul lingurilor se afla in localitatea Campulung Moldovenesc, la adresa Gh. Popovici Nr. 1, din judetul Suceava, care adapostita cea mai mare colectie de linguri de lemn din Romania.
Mormantul lui Stefan cel Mare de la Manastirea Putna

Mormantul lui Stefan cel Mare de la Manastirea Putna

In vremea lui Stefan cel Mare, Moldova se intindea peste toate tinuturile de la Carpatii rasariteni pana la Nistru. Dupa moartea sa, Stefan cel Mare a fost ingropat in una din manastirile ridicate de acesta, la Manastirea Putna.
Salina Cacica

Salina Cacica

Salina Cacica se afla in localitatea Cacica judetul Suceava, inspre satul invecinat Partestii de Jos la o distanta de circa 15 km de Gura Humorului.
Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Manastirea Sfantul Ioan cel Nou din Suceava

Manastirea "Sfantul Ioan cel Nou" de la Suceava se afla pe strada Ion Voda Viteazul la nr. 2 in orasul Suceava pe drumul spre Cetatea de Scaun a Sucevei. Este o manastire ortodoxa din Romania, construita in perioada 1514-1522 avand hramurile Sfantul Gheorghe.
Manastirea Putna

Manastirea Putna

Manasitrea Putna se afla in localitatea cu acelasi nume intr-o zona muntoasa si plina de farmec din muntii Carpati, la o distanta de circa 30 km de Radauti si 60 km de Suceava. Aici se alfa Mormantul lui Stefan cel Mare.
Biserica Adormirea Maicii Domnului din Baia

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Baia

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Baia este o biserica ortodoxa ctitorita de Petru Rares in anul 1532 in satul Baia judetul Suceava, aflata la mai putin de 10 km de Falticeni si la 35 de Suceava.
Varful Pietrele doamnei - Campulung Moldovenesc - Muntii Rarau

Varful Pietrele doamnei - Campulung Moldovenesc - Muntii Rarau

Inalte de 70 metri, Pietrele Doamnei se afla la o altitudine de 1634 m, la mica distanta de cabana Rarau. Impreuna cu zona inconjuratoare formeaza o rezervatie complexa (890 ha) care atrage an de an numerosi iubitori ai naturii
Cetatea de Scaun a Sucevei - Suceava

Cetatea de Scaun a Sucevei - Suceava

Unul dintre cele mai importante obiective ale orasului Suecava aflat în patrimoniul Muzeului Bucovinei este Cetatea de Scaun a Sucevei. Cetatea de Scaun a Sucevei, intalnita si sub denumirea de Cetatea Sucevei, este o cetate medievala aflata la marginea de est a orasului Suceava. Aceasta a fost construita în timpul domniei lui Petru I pe un pinten terminal al unui platou aflat la o inaltime de 70 m fata de lunca Sucevei. De aici, se poate vedea intreaga vale a Sucevei
Manastirea Arbore - Arbore

Manastirea Arbore - Arbore

Biserica "Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul" din Arbore (cunoscuta si ca Biserica Arbore, desi nu este singura biserica din localitate) este o biserica ortodoxa construita in anul 1502 in satul Arbore din comuna Omonima judetul Suceava de catre hatmanul Luca Arbore
Manastirea Zamca - Suceava

Manastirea Zamca - Suceava

Manastirea Zamca este un complex medieval fortificat care a avut anterior rol de manastire armeneasca, fiind considerat in prezent cel mai important edificiu religios construit de comunitatea armeneasca din orasul Suceava. Aceasta se gaseste pe strada Zamca si este una dintre cele mai importante manastiri ale orasului Suceava
Biserica de lemn din Botosana

Biserica de lemn din Botosana

Biserica de lemn cu hramul Sfantul Dumitru din Botosana a fost construita in anul 1810. Ea se afla localizata in cimitirul satului Botosana din comuna Omonima judetul Suceava.
Ceramica neagra de la Marginea

Ceramica neagra de la Marginea

Vechimea olaritului in comuna suceveana Marginea este aproape mitica, iar prin ceramica neagra, cu reflexe sidefii, satul bucovinean a ajuns cunoscut in intreaga lume. Marginea, daca nu este singurul, este cu siguranta cel mai important centru de producere a ceramicii negre din Bucovina.
Muzeul Arta lemnului - Campulung Moldovenesc

Muzeul Arta lemnului - Campulung Moldovenesc

Muzeul Arta lemnului din Campulung Moldovenesc este situate pe strada Calea Transilvaniei, Nr.10, avand telefon de contact nr: 0230 311378
Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita se afla in localitatea cu acelasi nume, Sucevita, la 18 km de localitatea Radauti judetul Suceava. Aceasta este inscrisa pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Traditia aseaza pe valea raului Sucevita, intre dealuri, o biserica din lemn si o schivnicie de pe la inceputul veacului al XVI-lea. Manastirea Sucevita este un loc de perelinaj pentru multi oameni care vin aici in special de sarbatori pentru rugaciune si traditie, insa este si un obiectiv turistic religios, ce este vizitat de turisti in special pe timpul verii.
Cascada Cailor - Muntii Rodnei

Cascada Cailor - Muntii Rodnei

Cascada se afla in apropierea statiunii turistice Borsa Complex, in partea nord-estica a Muntiilor Rodnei, fiind situata la o altitudine de 1 300 m. Cea mai mai mare cascada din Maramures, dar si din Romania, ofera un peisaj spectaculos turistilor care o viziteaza, datorita caderii de apa acumulata intr-un circ glaciar prin topirea zapezii dar si a ploilor.