Obiective turistice in judetul Satu-Mare

Statiunea turistica Tasnad - oras Tasnad

Statiunea turistica Tasnad - oras Tasnad

Statiunea turistica Tasnad este localizata in partea de nord - vest a Romaniei, in compartimentul sudic al judetului Satu Mare in orasul Tasnad, str. Stefan cel Mare, nr. 106. Pana in anul 1990, baza turistica a functionat ca locatie a turismului de agrement estival [...] ulterior, spatiul de agrement a fost largit prin construirea a inca doua bazine, din care unul pentru copii, cu un volum cumulat de 1 400 m³ si cu temperatura apei in jur de 40 °C.
Muzeul Orasenesc - Carei

Muzeul Orasenesc - Carei

Muzeul Orasenesc se afla in localitatea Carei. Muzeul a fost construit intre anii 1892 - 1894. Aici sunt expuse unelte, arme, ceramica pictata, un mormant dublu de inhumatie din cultura Otomani, piese de paleontologie, malacologie si ornitologie din zona Careiului.
Sinagoga din Satu Mare

Sinagoga din Satu Mare

In municipiul Satu Mare au existat trei sinagoge, Sinagoga Neolog a functionat intre anii 1905-1965.Pe scaunul rabic creat la Satu Mare este mentionat Iuda Grunwald.
Cetatea Ardud

Cetatea Ardud

În jurul cetatii de la Ardud s-au tesut multe legende legate de figura istorica a lui Francisc Rakoczi al II-lea. Pivnita întunecata si foarte lunga are o adancime de 10 metri.
Muzeul Memorial Ady Endre

Muzeul Memorial Ady Endre

Ady Endre este cunoscut din literatura maghiara, ca fiind primul care rupe legatura cu stilurile vechi, creand un stil modern. Poezia lui este influentata de Baudelaire, Verlaine
Muzeul Tarii Oasului din Negresti Oas

Muzeul Tarii Oasului din Negresti Oas

Infiintat in anul 1966, Muzeul Ţarii Oasului este situat aproape de centrul orasului Negresti-Oas, pe strada Str. Victoriei nr. 140, la circa 200 de metri de drumul national care vine dinspre Satu Mare ori dinspre Maramuresul istoric